Ψήφισμα ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για το θέμα του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας μετά την απόφαση έκπτωσης της μισθώτριας εταιρείας από τα μισθωτικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που η απόφαση αυτή θα έχει τόσο ως προς την τύχη των (εμμέσως ή αμέσως) εργαζομένων, όσο και ως προς τις ευρύτερες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και την εθνική οικονομία, σε μία εποχής ραγδαίων εξελίξεων και έντονων ανταγωνισμών στον χώρο της Ενέργειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ζητά:

  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η συνεχής λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στο Ορυχείο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Να συντελεστεί άμεσα η αναγκαστική απαλλοτρίωση ολόκληρου του οικισμού Αχλάδας, σύμφωνα με τον Νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις.
  • Να επανεξεταστεί η απόφαση της «απολιγνιτοποίησης» και να εκπονηθεί ρεαλιστικό σχέδιο ορθολογικής εκμετάλλευσης όλων των μορφών και πηγών ενέργειας και ειδικά των εγχώριων.
  • Να εξασφαλισθεί από τώρα η παροχή προσιτής ενέργειας στους κατοίκους, ειδικά της περιοχής μας, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

 

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βασίλειος Στ. ΚΑΡΑΝΤZΙΔΗΣ                                        Ιωάννης Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ