Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας, με ομόφωνη απόφασή τους στην έκτακτη συνεδρίαση της 06/10/2021, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του ΜΑΕΣΤΡΟΥ Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του κου Προέδρου, 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία του θανόντα, δημόσια και στην οικογένειά του, ευχόμενοι η μνήμη του εκλιπόντος να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων του και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά του.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δ. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Ο εκλιπών Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος, ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ μας, υπήρξε μια εμβληματική καλλιτεχνική προσωπικότητα της μεταπολεμικής Φλώρινας.

Πατέρας πέντε σπουδαίων παιδιών, μεταξύ αυτών και της Όλγας Μούσιου – Μυλωνά, η οποία διατέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας, επί πολλά χρόνια Αντιδήμαρχος, και Δημοτική Σύμβουλος, υπηρετώντας με υψηλό ήθος και συνέπεια τις θέσεις τις οποίες θήτευσε.

Ο Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος διένυσε μια άκρως επιτυχημένη, μακρόχρονη και εγνωσμένης αξίας πορεία στο χώρο της μουσικής διεύθυνσης και διδασκαλίας.

Υπήρξε ακούραστος καλλιτέχνης που προσέφερε τα μέγιστα στη χορωδιακή παράδοση και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ήταν για δεκαετίες παρών και μέχρι τις τελευταίες ημέρες του βίου του στάθηκε ενεργός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, ένας ακούραστος πολεμιστής σε όλες τις «πολεμίστρες της Τέχνης», στις οποίες υπηρέτησε με υψηλό ήθος και πάθος.

Πανεπιστημιακός δάσκαλος, παθιασμένος ερευνητής, ευρηματικός συνθέτης, κανταδόρος και πάνω από όλα ΜΑΕΣΤΡΟΣ!

Ο σπουδαίος ΜΑΕΣΤΡΟΣ της Φλώρινας.

Ο δικός μας αγαπημένος και ανεπανάληπτος ΜΑΕΣΤΡΟΣ.

Ως παρακαταθήκη του, εκτός από το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό και συγγραφικό του έργο, κρατούμε όλοι μας τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη του για την Φλώρινα.

Η Φλώρινα αποχαιρετά σήμερα έναν χρηστό συμπολίτη και έναν εξαίρετο άνθρωπο.

Ο Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος, ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ μας, καταλείπει μνήμη αγαθή σε όλους τους Φλωρινιώτες, σε όλους όσους τον αγάπησαν και αγάπησε και αυτός.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

 Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος