Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 04/02/2022, με αφορμή το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Επίτιμου Δημότη Φλώρινας Χρήστου Σαρτζετάκη 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας.

Να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να το δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Φλώρινας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε πανηγυρική συνεδρίαση στις 2 Νοεμβρίου 1987 (αριθμός απόφασης 239/1987) και τίμησε με την παρουσία του τα Ελευθέρια της Φλώρινας στις 8 Νοεμβρίου 1987, όπου και ο λαός της πόλης του επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Αδέκαστος Δικαστής, συνέδεσε το όνομα του με την υπόθεση “Λαμπράκη”, η οποία ήταν το αποκορύφωμα επίδειξης του υψηλού αισθήματος ευθύνης με το οποίο υπηρέτησε την Ελληνική Δικαιοσύνη καθ΄ όλη τη θητεία του ως Δικαστικός Λειτουργός.

Δε λησμόνησε ποτέ τις ρίζες της καταγωγής του από τη Φλώρινα. Σε κάθε ευκαιρία τόνιζε την αγάπη του για την περιοχή μας και διατήρησε μέχρι τέλους τις εξαιρετικές σχέσεις με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Στάθηκε αταλάντευτα και χωρίς περιστροφές υπέρμαχος της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Με τον άρτιο και εμπεριστατωμένο λόγο του, με τις βαθιές του ιστορικές γνώσεις, καθώς και με ισχυρά και ακλόνητα επιχειρήματα, κατέρριπτε συνεχώς τις προσπάθειες παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος