Ψήφισμα του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» με την αναγγελία του θανάτου της Ζαχαρούλας Χάσου – Σταματίου, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης
  • Να παραβρεθεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου στην εξόδιο ακολουθία
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Η εκλιπούσα, αγαπημένη μας Ζαχαρούλα Χάσου – Σταματίου, υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της κοινωνίας της Φλώρινας μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της. Από τα νεανικά της χρόνια, συμμετείχε με ανιδιοτέλεια και ζέση σε πολλούς συλλόγους μέσω των οποίων προσέφερε εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο.

Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά για τη Φλώρινα και το ενδιαφέρον της για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας ήταν συνεχές και αμείωτο.

Παρούσα πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας, που στήριζε  ποικιλοτρόπως, παρούσα και στην τελευταία εκδήλωση μας, παρά τα χρόνια που βάραιναν στην περήφανη πλάτη της.

Χαρακτηριστική Φλωρινιώτισσα, πάντα χαμογελαστή, υπήρξε λάτρης των εκδηλώσεων και της ίδιας της ζωής, την οποία απολάμβανε κάθε στιγμή.

Η παρουσία της εξέπεμπε μια μοναδική αστική ευγένεια και «αρχοντιά» γύρω της. Διατηρούσε μέσα της άσβεστη τη νιότη, τη δίψα για μάθηση και δικαίως χαρακτηρίστηκε από πολλούς συμπολίτες μας «η αιώνια έφηβη Ζαχαρούλα».

Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό για το χαμόγελο της, τις ιστορίες που μας διηγιόταν με συγκίνηση και για όλα όσα προσέφερε διαχρονικά στον Σύνδεσμο μας και στην κοινωνία της αγαπημένής της Φλώρινας.

Ας είναι η μνήμη της αιώνια!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Σωτήρης Θ. Βόσδου                                          Μιχάλης Ε. Χάτζιος