Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης με τον διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. για την πορεία της πανδημίας στη Π.Δ.Μ.

Την Τρίτη 4/1/22 ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Μαργαρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηζήσης επισκέφτηκαν την 3η Υ.Π.Ε. όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Μπογιατζίδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία της πανδημίας στη Δυτική Μακεδονία και το εθνικό σχέδιο δράσης για τη Δημόσια Υγεία. Ακόμη, αναφέρθηκαν στην πορεία υλοποίησης των έργων της Προγραμματικής περιόδου 2014-2021, που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Είναι πλέον αυτονόητο ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη δημόσια υγεία απαιτεί την ταυτόχρονη συνεργασία όλων των αρμοδίων θεσμών και φορέων για τη βελτίωσή της και της συνεχούς προσαρμογής της σε νέες αναδυόμενες υγειονομικές ανάγκες.