17 Ιουνίου 2018 Τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στους Ψαράδες Φλώρινας, μεταξύ των τότε υπουργών εξωτερικών (Νίκου Κοτζιά – Νικολάι Δημητρώφ) και των τότε πρωθυπουργών (Αλέξη Τσίπρα – Ζόραν Ζάεφ) των δύο χωρών.

Τέσσερα χρόνια από το μεγαλύτερο ιστορικό φιάσκο και το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας.

Ως πρόθυμη από καιρό και δειλή στην αντίσταση των πιέσεων, ταυτόχρονα -όμως- ανυποχώρητη στις αντιστάσεις της πλειοψηφίας του λαού, η τότε πολιτική ηγεσία με τη συνδρομή πρωτοεμφανιζόμενων πολιτικών κομμάτων και μεμονωμένων πολιτικών:

παρέδωσε άνευ όρων το όνομα της μίας και Ελληνικής «Μακεδονίας»,

παραχώρησε την «Μακεδονική εθνικότητα» και,

αναγνώρισε την «Μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς.

 

Τα «οφέλη» από την υπογραφή της Συμφωνίας;

Η Τουρκία, την οποία με την υπογραφή της Συμφωνίας -δήθεν- θα αποτρέπαμε να διεισδύσει με κάθε τρόπο στη γειτονική χώρα και θα περιθωριοποιούσαμε, συνεργάζεται άψογα με τη κυβέρνηση των Σκοπίων μέσω του ΝΑΤΟ και στρέφεται απειλητικά εναντίον μας.

Τα προσδοκώμενα αμύθητα οικονομικά οφέλη της χώρας μας από τη διάνοιξη νέων και  πολυδιαφημιζόμενων εμπορικών και ναυτικών δρόμων, μέσω Δούναβη και Αξιού, ανύπαρκτα και ξεχασμένα, επιβεβαιώνουν τις αήθεις προσπάθειες παραπληροφόρησης και επηρεασμού του λαού με μεγάλα ψέματα και συστηματική προκλητική χειραγώγησή του.

Η πολυετής προπαγάνδα των Σκοπίων εναντίον της Μακεδονίας μας συνεχίζεται πλέον με αμείωτο ρυθμό εντός και εκτός των Σκοπίων, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα προκλητικώς ευνοϊκά (για αυτούς) άρθρα και παραγράφους της Συμφωνίας και τις διφορούμενες επεξηγήσεις τους.

Η ειρωνεία στον αντίποδα είναι ότι, η Βουλγαρία -αμελητέα δύναμη και παρουσία στην ΕΕ- μπλοκάρει χαλαρά και χωρίς κανένα κόμπλεξ την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ, για πολύ πιο ασήμαντους λόγους από τις δικές μας «ανύπαρκτες» αιτιάσεις. Απλά, διότι δεν αναγνωρίζει την «Μακεδονική» γλώσσα και μέρος της πλαστής ιστορίας των Σκοπίων, αφού τα θεωρεί δική της διάλεκτο και δική της ιστορία.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η αλλοίωση και ο ευνουχισμός της ιστορίας της Μακεδονίας. Ό,τι δεν κατορθώθηκε κατά τη διάρκεια του σκληρού Μακεδονικού Αγώνα και της τριπλής Κατοχής της Ελλάδας από τους επιβουλείς της, το κατάφερε άψογα η «Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι θυσίες των χιλιάδων Μακεδόνων για τη διατήρηση της ελληνικότητας της Μακεδονικής γης, στην πράξη χλευάζονται απρεπέστατα από τους πλέον ανιστόρητους και φανατικά αμετανόητους «υπερασπιστές» της Συμφωνίας ή το οδυνηρότερο όλων, λησμονούνται από τους σύγχρονους αμαθείς νεοέλληνες για μερικά λίτρα φθηνής βενζίνης ή διασκέδασης.

Η ανάμνηση όμως της θλιβερής ημερομηνίας της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώνει νοερά τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Μακεδόνες και τα εκατομμύρια των πατριωτών που ενώθηκαν κάτω από την γαλανόλευκη και αγωνίσθηκαν με πάθος και με ανιδιοτέλεια για να μην περάσει η ύπουλη Συμφωνία.

Επιπλέον, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η εξαργύρωση αγώνων για την Πατρίδα, ούτε χαΐρι ούτε προκοπή έχει για τους επιλήσμονες και τους συμφεροντολόγους. Εμείς, και μνήμη έχουμε και δύναμη.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι στους Έλληνες Μακεδόνες όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού Ελλήνων, δεν παύει να υπερισχύει το αλάνθαστο κριτήριο και η αξεπέραστη φωνή του Έθνους:

Μακεδονία γη Ελληνική!

 

Φλώρινα 17/06/2022

 

 

 

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας

Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας