Συλλυπητήριο του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας για την Ελένη Λαβασίδου

Για την Ελένη Λαβασίδου

Συλλυπητήριο από το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του

Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

H εκδημία της Ελένης Λαβασίδου συγκλόνισε τον Ερυθροσταυρικό κόσμο της Φλώρινας. Η απώλειά της αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην εθελοντική οικογένεια, καθώς με τα πολλαπλά κοινωνικά της χαρίσματα, την απαράμιλλη αυθεντική της ευγένεια, αλλά προπαντός με την ακάματη προθυμία και γενναιοδωρία της, χάρισε τα τελευταία χρόνια στο Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας μια φρέσκια πνοή, ενισχύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο.

Πάντα πρόσχαρη, πάντα οργανωτική, πάντα έτοιμη για αληθινή εργασία, χωρίς κομπασμούς, χωρίς υστερόγραφα και δεύτερες σκέψεις, αγωνίστηκε με καθαρότητα για την προκοπή του Τμήματος ΕΕΣ στη Φλώρινα, προς όφελος των αδύναμων συνανθρώπων μας, εκείνων που δέχονται τα σκληρά πλήγματα διαφόρων δοκιμασιών.

Πολύ δύσκολο να εκφραστούν με λέξεις τα οδυνηρά αισθήματα που κατακλύζουν τις καρδιές μας, καθώς η αγαπητή Ελένη, ακόμη και με την εκδημία της, εξακολουθεί να ευεργετεί το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Φλώρινα, χάρη στην ευγενή πρωτοβουλία των παιδιών της, για την οποία νιώθουμε αληθινά ευγνώμονες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια, οι Εθελοντές/ντριες και τα μέλη του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας, εύχονται εγκάρδια την αιώνια ανάπαυση και λύτρωση για την ψυχή της πολυτάλαντης Ελένης… Εύχονται επίσης στα τέκνα και στην ευρύτερη οικογένειά της να διατηρήσουν ζωντανό, το σπάνιο για τους καιρούς μας παράδειγμά της, μιμούμενοι την άοκνη φιλάνθρωπη δραστηριότητά της, εις μνημόσυνον αιώνιον αυτής!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας εκφράζει δημόσιες θερμές ευχαριστίες, προς όλους τους Δωρητές και τις Δωρήτριες που μέχρι τώρα έχουν σπεύσει να καταθέσουν και να χορηγήσουν χρηματικά ποσά αντί στεφάνων, στη μνήμη της αξέχαστης Εθελόντριας Ελένης Λαβασίδου, ακολουθώντας την ευγενή παραίνεση των τέκνων της, Ανατολής και Λαζάρου, τα οποία με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν την προσήλωσή τους στα φιλάνθρωπα ιδεώδη των αξιομνημόνευτων γονέων τους.