Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου διεκδικεί αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τον παγετό

Ο Αγροτικός Σύλλογος Περιοχής Αμυνταίου, ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής για τις επαφές που έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο διεκδίκησης δίκαιων και αντικειμενικών αποζημιώσεων, από τους παγετούς Απριλίου σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.

Τη Δευτέρα 19/04/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου, με παρουσία του Περιφερειάρχη κύριο Κασαπίδη Γεώργιο, του Προέδρου της ΕΘΕΑΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ κύριο Γιαννακάκη Χρήστο, τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Κιοσέ Ιωάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Άμπα Βασίλειο και τον Αντιδήμαρχο Αμυνταίου κύριο Δεμερτζίδη Στυλιανό, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργάνων.

Τη Τρίτη 20/04/2021 μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη συμμετείχαν τα στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Πέτσα Στέλιο.

Τη Τετάρτη 21/04/2021 τα στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου συμμετείχαν σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πέλλα και Ημαθία με θέμα: «Κινητοποιήσεις των Αγροτών».

Την Πέμπτη 22/04/2021 η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Περιοχής Αμυνταίου κυρία Κρητικού Διαμάντω, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κύριο Κιοσέ  Ιωάννη στο γραφείο του στην Φλώρινα με θέμα: «Η ένταξη  των κερασιών και των μήλων της περιοχής στον παγετό».

Την Παρασκευή 23/04/2021 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου στις 7.00 μ.μ. με τον Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κύριο Στολτίδη Λεωνίδα με θέμα: «Ο παγετός που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Περιοχής Αμυνταίου, δίνει και θα δίνει το παρόν όπου και όποτε χρειαστεί ώστε οι αγρότες της περιοχής μας να λαμβάνουν τα δικαιώματα τους στο ακέραιο.

Τέλος η πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου κυρία Κρητικού Διαμάντω δήλωσε ότι ο Σύλλογος θα προβάλει και θα διεκδικεί τα αιτήματα των αγροτών και των συλλογικών τους οργάνων. Επίσης, ευχαριστεί τους Πολιτικούς του Νομού αλλά και της Περιφέρειας για την ανταπόκριση που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόβλημα που προέκυψε από τον παγετό. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ