Απολογισμός δραστηριότητας Τμήματος Ποδηλασίας – Σ.Ο.Χ. Φλώρινας

Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για το τμήμα Ποδηλασίας του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας (SOX Florinas Cycling Team) φτάνει στο τέλος της, που αν και διανύει το 5ο έτος λειτουργίας του έχει να επιδείξει πανελλαδικά μία πολύ σημαντική παρουσία τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και σε αυτόν της οργάνωσης ποδηλατικών αγώνων και δράσεων.
Πριν αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα πεπραγμένα της χρονιάς που τελειώνει, θέλουμε για άλλη μια φορά να μνημονεύσουμε τον αγαπητό σε όλα τα μέλη του τμήματος, τον ακάματο συνεργάτη, αλλά πάνω από όλα φίλο και συνοδοιπόρο, πρώην πρόεδρό μας Λάζαρο Καράντζα. Η απουσία του ήταν και είναι πολύ έντονη σε όλους μας.
Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε σε 34 διοργανώσεις, (105 συμμετοχές) αγωνιστικής ποδηλασίας βουνού και δρόμου που συμπεριλαμβάνονταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.). Οι αθλητές μας σημείωσαν σημαντικές επιδόσεις κατακτώντας ταυτόχρονα αντίστοιχες διακρίσεις, γεγονός που αντανακλά στην σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν, αλλά και στην αφοσίωση τους στο απαιτητικό και δύσκολο άθλημα που έχουν επιλέξει.
Την ομάδα ποδηλασίας του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας (SOX Florinas Cycling Team) αποτελούν οι αθλητές:
Καραβασίλογλου Μάριος, Πολπατζής Παύλος, Σβάρνα Κατερίνα, Μούτσιος Γιάννης, Άρης Μπίκο, Γεωργία Δούκα, Σιάμκουρης Κωνσαντίνος, Γκόγκος Βασίλης, Σβάρνας Αγησίλαος, Πετρίδου Ιωάννα και Πολπατζή Ζωή.
Στην κορυφαία διοργάνωση Ορεινής Ποδηλασίας της χρόνιας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ που διοργανώθηκε τον Ιούλιο στο Καρπενήσι για τις κατηγορίες Κ17 και Κ15 συμμετείχαν οι αθλητές Καραβασίλογλου Μ., Μούτσιος Ι., Πολπατζής Π. και Σβάρνα Κ..
Η Σβάρνα αναδείχθηκε Χάλκινη (3η) Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα του XCO (Κ15) και αντίστοιχα ο Καραβασίλογλου 7ος (Κ17), ο Πολπατζής 9ος (Κ15) και ο Μούτσιος 28ος (Κ17). Αυτές οι επιτυχίες και διακρίσεις αντικατοπτρίζουν την επίπονη και επίμονη προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου, όπως επίσης και την αφοσίωσή τους στους στόχους που έχουν θέσει.
Το 2023 οι αθλητές μας ολοκλήρωσαν 117 προπονήσεις που αντιστοιχούν σε 234 ώρες κυρίως ορεινής ποδηλασίας και διένυσαν 3.120 km με ποδήλατο. Απέκτησαν αυτοπεποίθηση, εμπειρίες και κίνητρα που θα τους οδηγήσουν σε νέα και μεγαλύτερα επιτεύγματα. Όλα τα παραπάνω εναρμονίζονται δε πλήρως με τους σκοπούς του συλλόγου, που είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τον αθλητισμό και τη φύση.
Σύμφωνα με τα τελικά στατιστικά στοιχεία της Ε.Ο.Π. για το τρέχον έτος στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας κατατάσσετε στην 25η θέση ανάμεσα σε 79 σωματεία από όλη την επικράτεια, ενώ σχεδόν το σύνολο των αθλητών του κατατάσσεται βαθμολογικά στους 20 καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα στην αντίστοιχη κατηγορία τους.
Στο οργανωτικό κομμάτι το τμήμα Ποδηλασίας του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας (SOX Florinas Cycling Team) διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, για 13η χρονιά τον πανελλαδικά πλέον αναγνωρίσιμο αγώνα ΜΤΒ, DrosopigiRace MTB Cup 2023, στις 14 Μαΐου 2023. Η προσεκτική σχεδίαση και προετοιμασία του αγώνα, η απαιτητική διαδρομή, το ιδανικό περιβάλλον για ποδηλασία της Δροσοπηγής, αλλά και το «αίσθημα επαγγελματισμού» μαζί με το μεράκι των εθελοντών – οργανωτών είχαν ως αποτέλεσμα την εξαιρετική ανταπόκριση και συμμετοχή πολλών ομάδων και αθλητών. 146 αθλητές elite, masters, Κ17, Κ15, Κ13, Κ11 αγωνίστηκαν και αποκόμισαν την εμπειρία ενός πραγματικά δύσκολου αγώνα ορεινής ποδηλασίας που είναι πλέον θεσμός.
Εξίσου μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το «Varnous Mountain Bike Camp 2023» που διοργάνωσε για 4η χρονιά το τμήμα Ποδηλασίας και πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου 2023 στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου. Περίπου 50 ποδηλάτες και προπονητές από την Βόρεια Ελλάδα, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, προπονήθηκαν στους ορεινούς όγκους της Βίγλας και του Βιτσίου. Αντάλλαξαν απόψεις, τεχνικές μεθόδους, έκαναν απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους. Τους εύχεται υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουν να κατακτούν νέες και ψηλότερες κορυφές.
Ευχαριστεί τους γονείς των αθλητών που είναι αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης και τους υποστηρικτές, και χορηγούς του τμήματος που συνέβαλαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο στις επιτυχίες των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.soxflorinas.gr/, https://drosopigirace.gr/ &
https://www.facebook.com/soxflorinas.cyclingteam