Απόλυτα επιτυχημένος ο αγώνας τοξοβολίας της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας

Δυνατή επανεκκίνηση, μετά από έξι μήνες περίπου αποχής από αγώνες και προπονήσεις λόγω της πανδημίας,  για την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας χαρακτηρίζεται ο απόλυτα επιτυχημένος αγώνας τοξοβολίας  που διοργανώθηκε από την Λέσχη μας την 27-6-2021 στο ΔΑΚ Φλώρινας. Στον αγώνα  συμμετείχαν εξήντα πέντε αθλητές από συλλόγους όλης της χώρας. Τηρήθηκαν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ομοσπονδίας και της Γ.Γ.Α. και ελέγχθηκαν όλοι οι αθλητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους στους αθλητές που αγωνίστηκαν και τις δύο βάρδιες.

Κατά κοινή διαπίστωση των αθλητών και των παραγόντων  των αθλητικών αποστολών ο αγώνας χαρακτηρίστηκε με τα πιο ευμενή σχόλια, αφού παρά τις σταθερά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο εσωτερικού του σταδίου και πλησίαζαν του 40ο    βαθμούς  μικροί και μεγάλοι αθλητές απόλαυσαν τον αγώνα. Η εικόνα των μικρότερων ηλικιακά αθλητών που αγωνίστηκαν στην δεύτερη βάρδια (15:00-19:00) και διασκέδαζαν παρά τις δυσκολίες που επέβαλλε ο καύσωνας, εξαφάνισε κάθε σημάδι κούρασης από όλους όσους συνέβαλλαν ή συμμετείχαν  στον αγώνα – γιορτή όπως εξελίχθηκε.

Η  ΣΑΛΦ πήρε μέρος στον αγώνα με δεκατέσσερις αθλητές  και πρόσθεσε στην συλλογή της  πολλές διακρίσεις, πέντε (5) χρυσά και αντίστοιχα μετάλλια.

-Συγκεκριμένα  την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους και χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι:

Αννα ΚΕΣΙΔΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Γυναικών  B70 μ.,

Σταύρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Ανδρών 30  μ.,

Ερη ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Γυναικών 30  μ.,

Ελένη ΑΛΕΥΡΙΔΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων   25 μ.,

Ιωάννης ΜΠΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στην κατηγορία INSTICTIVE BOW  Ανδρών 30μ,

-Αργυρά Μετάλλια κέρδισαν οι,

Κωνσταντίνος ΜΑΡΓΑΡΗΣ στην κατηγορία Σύνθετο τόξο (COMPOUND)Ανδρών  Β΄ 50 μ,

Λάζαρος ΠΑΠΟΥΤΖΗΣ  στην κατηγορία TRADITIONAL  BOW  Ανδρών 30 μ και

Δέσποινα ΒΟΣΔΙΚΗ  στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων   25 μ.

-Χάλκινα μετάλλια απέσπασαν οι

Ιωάννης ΣΙΣΚΟΣ στην κατηγορία  Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Ανδρών 30  μ. και ο

Σωτήρης ΒΟΣΔΙΚΗΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανπαίδων 25 μ.,

Στις  αθλήτριες  Ελένη ΤΣΩΤΣΟΥ και Νικολέττα ΒΟΓΛΗ που αγωνίστηκαν χωρίς αντίπαλο στις κατηγορίες τους και ξεπέρασαν τα ατομικά τους  σκορ,   απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Σοφία ΓΚΛΑΦΤΣΕ  η οποία ισοφάρισε στην  3η  θέση της κατηγορίας Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Κορασίδων   30 μ, αλλά έχασε το μετάλλιο στα σημεία με 7 10ρια απέναντι στα 8  10ρια που είχε η συμπαίχτριά της.

 

Τον  αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήριος ΒΟΣΔΟΥ οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους στους διοργανωτές για την προσπάθεια  και την πρόοδο της Σ.Α.Λ. Φλώρινας και επανέλαβαν την στήριξή  τους σε επόμενες  αθλητικές δραστηριότητες. Επισήμαναν την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Θερμή υποδοχή δέχθηκε από αθλητές και παράγοντες η κορυφαία αθλήτρια του ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ  Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία προκρίθηκε για 6η  φορά στους Ολυμπιακούς  αγώνες του Τόκυο. Είναι η Τρίτη αθλήτρια στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού που κατάφερε να προκριθεί έξι φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες.  Όπως πάντα παρών  στην διοργάνωσή μας  και ο προπονητής και σύζυγός της ΨΑΡΡΑ,  Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος ΝΑΣΟΥΛΑΣ ο οποίος  ως άτομο αλλά και ως σύλλογος μαζί με την πρόεδρο του ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ  Εβελυν ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , στηρίζει τις προσπάθειές μας από την ίδρυση του τμήματος τοξοβολίας της Λέσχης μας,

 

Η  Σ.Α.Λ. Φλώρινας με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης σε αθλητές και γονείς και δεδομένης πλέον της εμπειρίας σε άρτιες διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων, προγραμματίζει  έναν ξεχωριστό  αγώνα τοξοβολίας  το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και επιτυχίες, στην σκοποβολή, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι αθλητές  τα μέλη και το Δ.Σ. της Σ.Α.Λ. Φλώρινας,  απέδειξαν ότι με αίσθημα συλλογικότητας και διάθεσης  για προσφορά,  μακριά από ατομικές και προσωπικές φιλοδοξίες, συνέβαλλαν με ατομική  εργασία και μέσα  στην εγκατάσταση και αποκατάσταση του αθλητικού χώρου αγνοώντας τις  ακραίες θερμοκρασίες.

 

Αξίζουν Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον ταμία της Λέσχης ΜΑΡΓΑΡΗ Κωνσταντίνο για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσία του σε όλες τις εργασίες της  εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια οφείλει η Λέσχη μας στις αθλήτριές της ΤΣΩΤΣΟΥ Ελένη, ΒΟΓΛΗ Νικολέττα, ΚΕΣΙΔΟΥ Άννα και  στους αθλητές  ΚΑΤΣΟΥΤΑ Κωνσταντίνο, ΧΑΤΖΗΛΙΑ Κωνσταντίνο, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταύρο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ιωάννη και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Γιαροσλάβ για την βοήθειά τους σε όλη την διαδικασία.

Η ΣΑΛ Φλώρινας  εκφράζει θερμές ευχαριστίες

Στον συνδιοργανωτή του αγώνα ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και τον Δήμαρχο  Βασίλη ΓΙΑΝΝΑΚΗ για την έμπρακτη στήριξή του,

Στα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ και τον αντιπρόεδρο της Λέσχης μας ΡΟΖΑ Θ. Κωνσταντίνο για την βοήθειά του εκτός των άλλων στην μεταφορά των υλικών,

Την επιχείρηση ΄΄ΤΖΑΜΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ΄΄ΧΑΤΖΗΛΙΑ Κωνσταντίνο για όλα όσα προσφέρει γενικότερα στην Λέσχη μας,

Το Τεχνικό Γραφείο του Αρχιτέκτονα  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Νικόλαο για την παρουσία του σε όλες τις δράσεις μας

Tις επιχειρήσεις RIVO All day caffe bar  και ΑΕΡΟΙΝΟ Wine για την φιλοξενία  τους

Την ΚABA ποτών ΙΩΑΝΝΟΥ – ΖΥΓΟΜΑΝΗΣ για την προσφορά εμφιαλωμένων νερών για όλους τους αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα

Τα είδη τοξοβολίας του Κυριάκου ΚΡΟΑΖΙΕ για την προσφορά προπονητικού υλικού το οποίο κληρώθηκε σε αθλητή αλλά κυρίως για το στήσιμο του αγώνα και τις οδηγίες του.

Τα μέλη του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο με rapid test,  των  αθλητών και τις δύο βάρδιες του αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ