Βόλεϊ: Ο αγώνας Ήφαιστος Φλώρινας – Άρης Θεσσαλονίκης στο ΔΑΚ Φλώρινας

Κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στην γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκε ο Ήφαιστος Φλώρινας, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 3-2 σετ από τον Άρη, στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ο Ήφαιστος μπήκε δυνατά και στο πρώτο σετ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (9-5) το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος και το κατέκτησε με 25-22. Παρεμφερής ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Ήφαιστο  να μπαίνει ακόμα πιο δυνατά και να το κερδίζει με 25-18.

Στο τρίτο σετ ο Άρης έβγαλε αντίδραση, προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ και παρά την πίεση του Ηφαίστου το κατέκτησε με 23-25. Στο τέταρτο σετ, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, αποφασισμένοι για την ανατροπή και το κέρδισαν με 18-25.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, ο Άρης έκανε το 3-6, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 7-7. Παρ’ όλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» γρήγορα ξαναπήραν το προβάδισμα, κάνοντας το 7-10 και κατ’ επέκταση επικράτησαν και με 11-15 και πήραν την πρόκριση.

Τα σετ: 2-3 (25-22, 25-18, 23-25, 18-25, 11-15).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι γεμάτες κερκίδες του ΔΑΚ και η στήριξη του κόσμου της Φλώρινας στην ομάδα.

Λίγο πριν την έναρξη η διοίκηση του Ήφαιστου τίμησε τον οδηγό αγώνων Τάσο Χατζηχρήστο για τη διαρκή και με κάθε τρόπο στήριξη του στην ομάδα. Την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Λουκά.