Δυναμική η παρουσία της Φλώρινας στο 6ο διεθνές φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Εξαιρετικά τα πήγαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Φλώρινας στο Διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώθηκε την πόλη μας. Ο συνολικός απολογισμός είναι 6 μετάλλια και πολύ καλές θέσεις κατάταξης.

Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία  Όπεν Γυναικών τα κορίτσια μας κατέλαβαν και τις τέσσερις πρώτες θέσεις: Χρυσό η Δέσποινα Άμπα, Αργυρό η Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Χάλκινο η Αλεξία Μάλο και η Γεωργία Σπανού. Στην έκτη θέση τερμάτισε η Νεστορία Χρυσοστομίδου.

Στο Όπεν των αντρών, που είναι η δυσκολότερη κατηγορία, είχαμε δύο μετάλλια. Ο Σωτήρης Μούσιας και ο Μαρκ Πίνκ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία Ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου δεν μπόρεσε να μπει στα μετάλλια καθώς έπαιξε με το πρώτο φαβορί και έτσι κατέκτησε την 8η θέση. Πολύ καλή θέση  (11η) πήρε ο μικρός της ομάδας μας Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, ενώ την 15η θέση κατέκτησε ο Ζαχαρίας Ελσάμι. Στην 27η θέση κατετάγη ο βετεράνος αθλητής μας Αλέξανδρος Σκλιας. Στην μεγάλη κατηγορία αγωνίστηκαν ακόμα ο Ανδρόνικος Παπαδόπουλος και ο Κωνστάντιος Ιωαννίδης.

Στο αγώνισμα του διπλού αντρών έπαιξαν τα ζευγάρια Σωτηρίου/Μούσιας, Ελσάμι/Σαμπαλής και Σκλιας/Δούης. Οι Σωτηρίου/Μούσιας και Σκλιας/Δούης έφτασαν μέχρι τους προημιτελικούς και διεκδίκησαν την είσοδό τους στα μετάλλια. Τελικά δεν τα κατάφεραν και περιορίστηκαν στην 8άδα. Το ζευγάρι Ελσάμι/Σαμπαλής αποκλείστηκε νωρίτερα.

Στις ηλικιακές κατηγορίες είχαμε τρεις συμμετοχές: Αλέξανδρος Σκλιας (60+), Γιώργος Λυγούρας (50-59) και Ηλίας Λαζαρίδης (50-59). Ο Αλέξανδρος μπήκε στη 8άδα της κατηγορίας του, ενώ ο Γιώργος και ο Ηλίας έμειναν έξω από τους ομίλους.

Για πρώτη φορά είχε εκπροσώπηση σε αγώνες και η Μελίτη Φλώρινας. Την αρχή έκανε ο Ηλίας Λαζαρίδης, ο οποίος παίζοντας στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 πήρε τις πρώτες του αγωνιστικές εμπειρίες. Ευχόμαστε να τον μιμηθούν και άλλοι στο μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες!!!