Οι Συμμετοχές των αθλητών των Σαρισών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών

Το Σαββατοκύριακο 25-26/3/2023 πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Ήταν η πρώτη φορά που στην περιοχή μας διοργανώθηκε το πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός της χώρας.

Στο Αμύνταιο βρέθηκαν 60 αθλητές και αθλήτριες από 23 σωματεία για να διεκδικήσουν το στέμμα του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Ελλάδας στα τρία αγωνίσματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης: απλό, διπλό και διπλό μικτό.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας συμμετείχαν στους αγώνες με ένα αγόρι, τον Κων/νο Σωτηρίου και τέσσερα κορίτσια. Την 17χρονη Άμπα Δέσποινα και τις 14χρονες Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου. Επίσης, πήρε μέρος και η Φλωρινιώτισσα Χρυσή Φωτιάδου, που αγωνίζεται φέτος με τα χρώματα της ΑΕΚ.

Στο αγώνισμα του απλού ο Κων/νος Σωτηρίου στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων μετά από τριπλή ισοβαθμία. Από τα κορίτσια,  στο κυρίως ταμπλό μπήκαν η Δέσποινα και η Χρυσή. Η Χρυσή έφτασε μέχρι την 8άδα και η Δέσποινα μέχρι την 16άδα.

Στο διπλό αγώνισμα ο Κων/νος με συμπαίκτη τον Ιωάννη Μαστρογιάννη από την Πάτρα αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο. Το ζευγάρι Άμπα/Φωτιάδου έφτασε μέχρι την 8άδα, ενώ οι αδερφές Χρυσοστομίδου αποκλείστηκαν από τον πρώτο τους αγώνα.

Στο διπλό μικτό το ζευγάρι Σωτηρίου/Άμπα σταμάτησε στην 16άδα. Στο ίδιο αγώνισμα η Γεωργία Σπανού με συμπαίκτη τον Κων/νο Φραγκάκη αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα.

Η παρουσία των παιδιών μας στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της χώρας κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη. Και μόνο η συμμετοχή τους στους τελικούς των αντρών γυναικών φανερώνει ότι οι Σάρισες διαθέτουν πολύ μέλλον στο άθλημα.

Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή και στα παιδιά μας για την αγωνιστικότητά τους.