Ο.ΞΙ.Φ.: Πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών ο Μπίλης!

Ο Νεότερος Πρωταθλητής στην Κατηγορία Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στην Ιστορία της Ελληνικής Ξιφασκίας, ανακηρύχτηκε ο 16χρονος Βασίλης Τσώκας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας!

Αίσθηση εντός και εκτός Ελλάδας στον Κόσμο του Σπαθιού έκανε το επίτευγμα, πραγματικός ΑΘΛΟΣ, του Βασίλη η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στο ατομικό αγώνισμα.

Ανάμεσα σε 133 αθλητές από όλη την Ελλάδα ο Μπίλης κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στα φαβορί – θρύλους του αθλήματος!

Αναλυτικότερα, στον προκριματικό όμιλο ο Πρωταθλητής του ΟΞΙΦ «πέρασε» μουδιασμένα με 5 νίκες 1 ήττα και πήρε το Νο 17 στο Ranking.

Ξεκίνησε τα νοκ άουτ με BYE στο Τ128, στο Τ64 νίκησε τον Νανάκη 15-8, στο Τ32 τον Παναγιωτακόπουλο 15-11, στο Τ16 τον περσινό Πρωταθλητή Θεοδωρόπουλο 15-11, στην 8αδα τον Συναθλητή του Αχιλλέα Μαυρομάτη 15-8, στον ημιτελικό τον Καραμπάση 15-11 και στο Μεγάλο Τελικό επικράτησε επί του Σάββα Καββαδία (ΠΑΟ) 15-8 και κατάκτησε τον Τίτλο!

Να σημειωθεί ότι το 2021 ο Βασίλης είχε κατακτήσει τον Τίτλο στην Κατηγορία U13 και σε μόλις 3 χρόνια έφθασε στην Κορυφή των Ανδρών τηρώντας την παράδοση αφού ο Πατέρας του Πέτρος Τσώκας στέφθηκε Πρωταθλητής το μακρινό 1989 και ο Αδερφός και Προπονητής του Νικόλας Τσώκας το 2021!

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ήταν 7ος και ο Νικόλας Τσώκας 11ος.

Στο ομαδικό (18 ομάδες) ο Βασίλης, ο Νικόλας,  ο Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Ηλιάδης ξεκίνησαν με το Νο 1 στο ranking και έφθασαν μέχρι τον Τελικό. Ήταν όμως εμφανής η αναγκαστική απουσία του Αστέριου Τσώκα και του Άγγελου Ρασπόπτση και τελικά κατέκτησαν το Αργυρό Μετάλλιο.

Στα Κορίτσια οι Αναστασίου, Ρασπόπτση, Ταντσοπούλου και Καραστεργίου ανάμεσα σε 12 ομάδες κατέκτησαν την 6 θέση.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/29829-2023/tournament/ και φωτογραφικό υλικό στην σελίδα του ΟΞΙΦ στο Fb.

Η συνέντευξη του Πρωταθλητή Βασίλη Τσώκα και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμη στην Σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο FB.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την Οικογένεια του ΟΞΙΦ!

Από το ΔΣ