Ο.ΞΙ.Φ.: «Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο σήκωσε η Στεργιούλα στη Σερβία!»

Μεγάλη Διεθνή Επιτυχία για τη Νικολέτα Στεργιούλα η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14 στο Ζρένιανιν της Σερβίας.

Η Νικολέτα, αθλήτρια του Νικόλα Τσώκα, έκανε μία ήττα από τη Μαρίλια Κέκελη στον προκριματικό όμιλο και στη συνέχεια κέρδισε όλα τα νοκ άουτ μέχρι τον Μεγάλο Τελικό. Εκεί κέρδισε τη Βουλγάρα Κουρτάκοβα 15-9 και κατέκτησε το Κύπελλο.

Πολύ καλή εμφάνιση από την Αθηνά Ταλλίδου στην 6η θέση, την Μαρίλια Κέκελη στην 7η, την Άντρια Στεργίου στην 8η και την Φένια Τσομπάνη στην 9η!

Στα αγόρια ξεχώρισε ο Ραφαήλ Λάζου στην 6η θέση, ενώ ο Ευτύχης Ντόβας ήταν 12ος και ο Γιώργος Σιάλτσης 18ος.

Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε συνολικά με 12μελή αποστολή (9 κορίτσια και 3 αγόρια) τιμώντας τους Σέρβους διοργανωτές! Οι αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ξιφομάχων ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων:

11-12 Μαΐου U17 – Αθήνα

15-16 Ιουνίου U13 – Αθήνα

29-30 Ιουνίου U20 – Αθήνα

Ικανοποιημένος, επέστρεψε ο Νικόλας Τσώκας από το Λουξεμβούργο και την προσπάθεια που κατέβαλε στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ο Νικόλας έκανε 2 νίκες – 4 ήττες στον προκριματικό όμιλο και στο νόκ άουτ για την 16αδα έχασε από τον Κροάτη Marcota 8-11 και κατετάγη 23ος.

Το μοναδικό εισιτήριο κατέκτησε ο Ολλανδός Tulen.

Σε Γαλαξία Αστέρων εξελίσσεται η Λίστα Συμμετοχών στο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας «ΚΟΝΙΤΣΑ 2024» το οποίο συνδιοργανώνει ο ΟΞΙΦ με τον ΠΑΣ Γιάννενα, το Δήμο Κόνιτσας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο αριθμός των ξιφομάχων που θα συμμετέχουν είναι αρκετά πάνω από τους 500 (!) σε μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και πόλος έλξης αθλητών από όλο τον Κόσμο με τις Πύλες να ανοίγουν στις 14 Ιουλίου και να ολοκληρώνεται με Μεγάλο Αγωνιστικό Event το Σάββατο 31 Αυγούστου!

Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι προσβάσιμες στη σελίδα Konitsa Summer Fencing Camp στο Facebook.

Από το ΔΣ

European Olympic Qualification Tournament 26 – 28 April 2024
In photo: TSOKAS Nikolaos
GRE
Photo by Eva Pavía #BizziTeam

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ