Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα των τμημάτων Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος , συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πατέρα Γεώργιο τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε τη βασιλόπιτα των τμημάτων Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στο ΔΑΚ Αμυνταίου, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στη σύντομη προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε τους παράγοντες του συλλόγου για την πρόσκληση ανάφερε τα ακόλουθα:

«Ο Κύριος μας να ευλογεί τους κόπους σας για τη Νέα Χρονιά που ήδη διανύουμε και ο Άγιος Βασίλειος που ήταν υπερασπιστής και μαχητής να ευλογεί τα τμήματα Χειροσφαίρισης του Αμύντα Αμυνταίου.

Πληροφορήθηκα ότι το Αμύνταιο είναι γενέτειρα του αθλήματος της Χειροσφαίρισης και αυτό σημαίνει ότι όλοι εσείς εδώ, συμβολίζετε το παρόν, το μέλλον αλλά και το παρελθόν του αθλήματος, είστε άνθρωποι αγωνιστές και θα πρέπει να γνωρίζετε πάντα στη ζωή σας, οτι οι αθλητές είναι μαχητές και ότι οι μαχητές είναι πάντα νικητές.

Σε κάθε αγώνας σας στόχος δεν πρέπει είναι μόνο η νίκη, αλλά η σωματική και πνευματική βελτίωση μέσα από τη προπόνηση και τις νουθεσίες, ώστε να φτάσετε στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης και να γίνετε καλοί αθλητές.

Εύχομαι ολόψυχα σ΄ όλους και όλες να σας ευλογεί ο Χριστός ώστε να είστε υγιείς, προκειμένου να μπορείτε να προπονείστε, να αγωνίζεστε και να βελτιώνεστε. Η άθληση είναι πηγή ζωής, να γίνετε και ‘σεις πηγή που θα εκφράζει μέσα στη κοινωνία τις αρετές του αθλητισμού, την ενότητα, την αυταπάρνηση και την αλληλεγγύη.

Εύχομαι και πάλι να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα νικηφόρο και δημιουργικό νέο έτος».

Στη συνεχεία τον λόγο έλαβα ο Πρόεδρος του Αμύντα Γιώργος Θεοχαρίδης, οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους και όσες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εξέφρασε την υπερηφάνεια του που υπηρετεί τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελληνικής Χειροσφαίρισης και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία, τους Φορείς και τις Αρχές που στηρίζουν διαχρονικά τον Σύλλογο με κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού στη ζωή του ανθρώπου και προέτρεψε τους γονείς να ωθήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, προκειμένου αποφύγουν τις εξαρτήσεις. Επίσης αναφέρθηκε στις διακρίσεις και την ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων που έχει να επιδείξει ο Αμύντας από την πολυετή παρουσία του στον χώρο της Χειροσφαίρισης.

Ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Αβραμίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμυνταίου ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες σ΄ όλο τον οργανισμό του Αμύντα Αμυνταίου. Συνεχάρη τη Διοίκηση για την όμορφη εκδήλωση καθώς και για το σπουδαίο έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομών, καθώς όπως επισήμανε ο αθλητισμός προάγει τον πολιτισμό.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Αμύντα Γιώργος Θεοχαρίδης, τιμώντας τη συμμετοχή του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ειρηναίου στην εκδήλωση, του δώρισε το βιβλίο του Ν. Μουτσόπουλου «Εκκλησίες του Νομού Φλώρινας – Βυζαντινά και  Μεταβυζαντινά Μνημεία της Μακεδονίας».

Το φλουρί των επισήμων κέρδισε η Αντιδήμαρχος Φωτεινή Τσιναρίδου, ενώ τα φλουριά των αθλητών, ο Παναγιώτης Ασιανός τερματοφύλακας της Ανδρικής ομάδας και ο Βασίλης Κύρκος των ηλικιακών τμημάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ακόμα, οι Αντιδήμαρχοι Φωτεινή Τσιναρίδου και Ασημούλα Λαζαρίδου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Κιοσές και Σωτήρης Βόσδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Θεοδώρου και ο εκπρόσωπος του συλλόγου παλαιμάχων του Αμύντα Νικόλαος Γιώσκος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Αμύντα Όμηρος Ψωμάς, η Διευθύντρια των Τμημάτων Υποδομής Φρειδερίκη Ηλιάδου, οι προπονητές Δημήτρης Πασιαλής, Παναγιώτης Δημητρίου και Άρτεμις Πιπερίδου, έφοροι, αθλήτριες, αθλητές και γονείς-κηδεμόνες που συνόδευσαν τα παιδιά τους.