Πανάξιος κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Φλώρινας ο Ερμής Αμυνταίου

Πανάξιος κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Φλώρινας ο Ερμής Αμυνταίου

Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρουσία πάρα πολλών φιλάθλων και από τις ομάδες και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο ο Ερμής Αμυνταίου  κέρδισε δίκαια 4-1 το Μακεδονικό Αγίου Παντελεήμονα και κατάκτησε πανάξια και δίκαια το κύπελλο στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Ερμή μετά το γκολ που δέχτηκαν πήραν τα ηνία του αγώνα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν σε μια άνετη νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες φιλάθλους και διοίκηση του Ερμή.

Το κύπελλο αυτό αποτελεί το καλύτερο επιστέγασμα μιας ιδανικής χρονιάς για τον Ερμή ο οποίος και στο πρωτάθλημα απέδειξε πως είχε μια από τις καλύτερες ομάδες.

Από την άλλη ο Μακεδονικός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα.

Καλή η διαιτησία του κ. Παναγιωτίδη (Ευαγγέλου- Δούμτση).

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επί σειρά ετών Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Φλώρινας Πινόπουλου Σωτήρη.

Φάσεις και γκολ

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για το Μακεδονικό αφού μόλις στο 4ο ο Σ. Αθανασιάδης με φοβερό σουτ από πολύ μακριά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 11ο ο Χαϊτίδης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τριανταφύλλου ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Στόϊκο. Αμέσως μετά κόρνερ του Ηλιάδη κεφαλιά Αμαραντίδη άουτ και στο 23ο ο Τριανταφύλλου βρέθηκε σε ιδανική θέση μέσα στη περιοχή αλλά καθυστέρησε και ο Συμεωνίδης έκοψε.

Στο 30ο εκτέλεση φάουλ από τον Cela ο Αθανασιάδης έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Ψάρρας απέκρουσε.

Στο 35ο ο Μαυροματίδης σέντραρε και ο Ηλιάδης από κοντά με πλασέ ισοφάρισε.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εντυπωσιακό για τον Ερμή  που μετά το σουτ του Χαϊτίδη που πέρασε άουτ πήρε το προβάδισμα στο 55ο όταν μετά από λάθος του Cela από αριστερά ο Γιορετζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας σέντραρε και ο Ηλιάδης και πάλι έκανε το 1-2.

Στο 60ο σουτ του Ηλιάδη πέρασε άουτ και δύο λεπτά μετά ο Μαυροματίδης πέρασε εύκολα τον Cela σέντραρε και ο Σερσέμης έκανε το 1-3.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για να φτάσουμε στο 90ο όταν ο Πασχαλίδης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα: Στόϊκος, Σαββούδης (69ο Μητρεβόλης), Cela, Σιδηρόπουλος, Μπαμπάρης (83ο Τσσαγκαλίδης Π.), Μαργιορίδης, Συμεωνίδης (88ο Μαρκόπουλος), Λίτσος, Παπαγαθονίκου, Ντιμόφσκι (75ο Τσαγκαλίδης Π.), Αθανασιάδης Σ.,

Ερμής Αμυνταίου: Ψαρράς, Γιορετζίδης, Σερσέμης (89ο Πασχαλίδης), Κλάζογλου, Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Αμαραντίδης, Τριανταφύλλου, Τσορλίνης (80ο Δόνες), Χάϊτίδης, Μαυροματίδης, Ηλιάδης (83ο Θεοδουλίδης).

Την απονομή του κυπέλλου στο κυπελλούχο Ερμή έκανε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Φλώρινας κ. Αντωνιάδης ενώ το τελικό τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές του Νομού Σέλτσας και Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος  και Η. καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Καρυπίδου, Σταύρος Γιαννακίδης όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου Απόστολος Θεοδώρου.