Στην Καστοριά το 9ο Rally Greece OffRoad

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το 9ο Rally Greece OffRoad που θα έχει ως έδρα την πόλη του Άργους Ορεστικού στην Δ. Μακεδονία.

Η οργανωτική επιτροπή του 9ου Rally Greece OffRoad με επίσημη ανακοίνωση της δηλώνει ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου 2022 και θα τελειώσει 4 μέρες αργότερα στις 29 Μαΐου .

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πανίσχυρα πληρώματα με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις από Ιταλία Ισπανία Γαλλία Πορτογαλία Ισραήλ Ρουμανία Πολωνία Βουλγαρία Τουρκία και Κύπρο.

Υπάρχει και ανάλογο ενδιαφέρον από κάποιες Ελληνικές συμμετοχές που ως συνήθως είναι λίγες αλλά δυναμικές.

Το 9ο Rally Greece OffRoad εδραιώνεται πλέον για 9η χρόνια στην Ελλάδα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην χώρα μας κι όχι μόνο γεγονός το οποίο έμπρακτα ωφελείται η Δυτική Μακεδονία και κυρίως η Π.Ε Καστοριάς.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα με την συνδρομή των υποστηρικτών και χορηγών καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για μια επιτυχημένη αλλά κυρίως ασφαλή διοργάνωση.

Η φετινή χρονιά είναι χρονιά ορόσημο για το Rally Greece OffRoad και για τον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό ευρύτερα και αυτό γιατί ο αγώνας προσμετρά για πρώτη φορά στο θεσμό (FIA Cross Country Bajas Europe Cup) της Παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκίνητου ενώ συγχρόνως προσμετρά και στο Ιταλικό πρωτάθλημα CROSS COUNTRY RALLY.

Το 9ο Rally Greece OffRoad θα έχει συνολική διαδρομή 930 χιλιόμετρα με περίπου τα 600 να είναι ειδικές διαδρομές που θα καθορίσουν τον νικητή στο τέλος του αγώνα.

Η επίσημη παρουσίαση του αγώνα έγινε στις 29.3.22 στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη -ίδρυμα πολιτισμού παρουσία πολιτειακών και τοπικών παραγόντων καθώς και εκπροσώπων των χορηγών του αγώνα και του ειδικού τύπου.

Κατά την διάρκεια των 4 ημερών του αγώνα θα είναι διαθέσιμο Live Stream το οποίο θα περιλαμβάνει συνεχή ροή της εξέλιξης του αγώνα στιγμιότυπα από τις ειδικές διαδρομές τον χώρο επισκευών (Park ferme) συνεντεύξεις των αγωνιζομένων οργανωτών επισήμων και χορηγών καθημερινά στιγμιότυπα του αγώνα μεταδίδονται από την Cosmote TV την EPT και από κάποια τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της Δ. Μακεδονίας

Η επίσημη συνέντευξη τύπου του 9ου Rally Greece OffRoad θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Αργος Ορεστικό.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Rally Greece OffRoad ξεκίνησε το 2014 από την πόλη των Γρεβενών και της Φλώρινας

Το 2015 ,2016,2017 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Π.Ε Φλώρινας και την υποστήριξη της ομάδας Chatzichristos Racing Team Florina/METE A.E / Polychronidis Motorsport Ptolemaida προσφέροντας πολύ μεγάλα οφέλη στην τοπική κοινωνία της πόλης μας τόσο από οικονομικής τουριστικής εμπορικής και κυρίως κοινωνικής σημασίας.

Καθιερώνεται και εδραιώνεται λοιπόν στην γειτονική και φιλόξενη πόλη της Καστοριάς και στον Δήμο Άργους Ορεστικού οπού με έξυπνες δυναμικές και καθοριστικές πρωτοβουλίες των διοικούντων κατάφερε να το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που το αγκάλιασε αμέσως κερδίζοντας έτσι όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση σε αντίθεση με ορισμένους διοικούντες της Π.Ε Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας και ορισμένων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας μας μεταξύ αυτών και ορισμένων επαγγελματιών οι οποίοι ήταν και είναι αντίθετοι με τέτοια αθλητικά γεγονότα του μηχανοκινήτου αθλητισμού

Ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επιτυχία στην διοργάνωση και στο Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριας για την  διεξαγωγή του 9ου Rally Greece OffRoad και δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ ως ένα από τα Ελληνικά αξιόμαχα πληρώματα του αγώνα που συμμετέχει και υποστηρίζει με επιτυχία από την πρώτη διοργάνωση στον πανευρωπαϊκό πλέον αυτό αγώνα (FIA)

 

Τάσος Χατζηχρήστος

Chatzichristos Racing Team Florina