Συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής Όπλων Χειρός των σκοπευτών της Φλώρινας

Οι σκοπευτές του ΑΘΛΟΣ (ΑΘΛΗΤΙΚΌΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ) με έδρα την Αθήνα, Ηλίας Μούλελης και Αντωνία Κροκαροπούλου μέλη της Εθνικής Ομάδας και της Ελληνικής Αποστολής αντίστοιχα, συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής που διοργανώθηκε από την διεθνή συνομοσπονδία πρακτικής σκοποβολής IPSC και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ΣΚΟΕ, από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο.

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συμμετείχαν περίπου 1200 αθλητές από όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους επαγγελματίες σκοπευτές και πρωταθλητές. Ήταν μια άρτια διοργάνωση υπόδειγμα, ενώ ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος έως τώρα διοργάνωση της IPSC. Οι αριθμοί των συμμετοχών ξεπέρασαν ακόμα και εκείνους του Παγκόσμιου της Ταϊλάνδης 2022.

Οι σκοπευτές της Φλώρινας προβάλλοντας το άθλημα της σκοποβολής σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφεραν με πολύ καλές επιδόσεις, δοθέντος του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και του αριθμού των συμμετεχόντων, να καταταχθούν σε εξαιρετικές θέσεις.

Η Κροκαροπούλου Αντωνία τερμάτισε στην 10η θέση με 77,76% στην κατηγορία Standard Ladies και ο Μούλελης Ηλίας στην 20η με 83,67% στην κατηγορία Production Optics Senior.

Η σκοποβολή της Φλώρινας πλέον καθιερώνεται με τις επιδόσεις των αθλητών της με παγκόσμια παρουσία, ενώ οι εξαιρετικές αυτές κατακτήσεις δικαιώνουν τον υπεύθυνο του σχεδιασμού και υλοποίησης της προπόνησης των Φλωρινιωτών σκοπευτών Ηλία Μούλελη  μετά από την γέννηση του αθλήματος της σκοποβολής στην πόλη μας από τον ίδιο.

Ο Ηλίας Μούλελης δήλωσε:

Ως αθλητής της Εθνικής ομάδας τα αποτελέσματα στο πανευρωπαϊκό δικαιώνουν μια προσπάθεια που ξεκίνησε περίπου πριν από πέντε χρόνια. Θα ήταν αδύνατο να καταφέρουμε κυριολεκτικά από το μηδέν να φτάσουμε εδώ όλοι αθλητές του ΑΘΛΟΣ χωρίς την στήριξη του συλλόγου μας που μας εξασφαλίζει ένα υγιές περιβάλλον προπόνησης.

Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία ΜΕΤΕ Α.Ε., τον υποψήφιο Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο και το γυμναστήριο SPORTSHOUSE GYM.

Ραντεβού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής του 2026 που θα γίνει στην Νότιο Αφρική ώστε η σκοποβολή της Φλώρινας να προβληθεί σε όλον τον κόσμο…