Τέσσερα μετάλλια για τις Σάρισες στο διεθνές Όπεν του Berovo

Το Σαββατοκύριακο 2-3//9/2023 συμμετείχαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ σε διεθνές όπεν στην πόλη Berovo της Βόρειας Μακεδονίας “Table Tennis Tournament ZEGIN OPEN 2023” που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος. Το όπεν αυτό, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πέρσι και έχει χρηματικά έπαθλα, συγκέντρωσε 130 αθλητές/τριες από 10 χώρες. Εκτός από τους αθλητές της οικοδέσποινας χώρας πήραν μέρος αθλητές και από  την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, την Λευκορωσία, την Αργεντινή, την Πολωνία, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο.

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι: Γεωργία Σπανού, Παρασκευή Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου και  Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής. Τα παιδιά συνόδευαν ο προπονητής των Σαρισών Kostadin Angelov, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Σαμπαλής και ο γονέας Ιωάννης Σπανός. 

Οι αγώνες αφορούσαν τις κατηγορίες κάτω των 15, κάτω των 19 και ενιαία αντρών-γυναικών. Υπήρχαν και κατηγορίες βετεράνων, όπου δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή. Το Σάββατο πραγματοποιηθήκε η κατηγορία αντρών-γυναικών. Από τα παιδιά μας ο Κων/νος και η Γεωργία πέρασαν από τους ομίλους και έπαιξαν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο Κων/νος έφτασε μέχρι την 16άδα, ενώ η Γεωργία μέχρι την 8άδα. Τα άλλα παιδιά αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Σερβίδα Aneta Maksuti, που είναι μέλος της γυναικείας ομάδας των Σαρισών.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι κατηγορίες Κ19 και Κ15. Και στις δύο είχαμε επιτυχίες. Στην μικρή κατηγορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής στα αγόρια και η Γεωργία Σπανού στα κορίτσια. Στην μεγαλύτερη κατηγορία επίσης είχαμε δύο μετάλλια. Ο Κων/νος Σωτηρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια και η Ειρήνη Χρυσοστομίδου επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια.

Φέτος ομολογουμένως το τουρνουά αυτό ήταν πιο ποιοτικό σε σχέση με πέρσι καθώς συγκέντρωσε περισσότερους και καλύτερους αθλητές από τις γύρω χώρες. Για τα παιδιά μας ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μετά από την προετοιμασία του καλοκαιριού, ενόψη της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων σε ένα διεθνές τουρνουά αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο και ιδιαίτερα στις ακαδημίες.

Συγχαίρουμε τα παιδιά και τον προπονητή και ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση των αγώνων.

Ευχαριστούμε επίσης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και την Εταιρεία Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της αποστολής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ “ TT ZEGIN OPEN 2023”

ΑΝΤΡΩΝ

  1. Sanchi Francisco (ARG)
  2. Gabrovski Petko (BUL)
  3. Kostadinov David (BUL)

Stanojkovski Kristijan (NMK)

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Maksuti Aneta (SRB)
  2. Jokic Tijana (SRB)
  3. Zhadzko Yana (BLR)

Tsimashkova Lizaveta (BLR)

 

ΑΓΟΡΙΩΝ Κ19

  1. Shutov Nikon (BLR)
  2. Petrovic Djordje (SRB)
  3. Sotiriou Konstantinos (GRE)

Stojanovski Andrej (NMK)

 

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ19

  1. Tsimashkova Lizaveta (BLR)
  2. Doceva Irina (BUL)
  3. Chrisostomidou Irini (GRE)

Kutsarova Deya (BUL)

 

ΑΓΟΡΙΩΝ Κ15

  1. Zhekov Milan (BUL)
  2. Jakimovski Aleksandar (NMK)
  3. Sampalis Chrisovalantis (GRE)

Miladinovic Nikola (SRB)

 

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ15

  1. Zhadzko Yana (BLR)
  2. Sudzum Theodora (SRB)
  3. Spanou Georgia (GRE)

Davidova Hristina (BUL)