Χάντμπολ: Ο Α.Σ. Αμύντας Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Χρήστου Κοτζαμανίδη με τουρνουά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΔΑΚ Αμυνταίου το Τουρνουά Χάντμπολ για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε ο Αμύντας Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στη μνήμη του Χρήστου Κοτζαμανίδη.

Ο Χρήστος Κοτζαμανίδης έφυγε από τη ζωή στις 31 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 73 ετών. Η τοποθέτησή του ως καθηγητή φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Αμυνταίου το 1975 υπήρξε η απαρχή για τη διάδοση του αθλήματος της Χειροσφαίρισης στην πόλη μας, αλλά και Πανελλαδικά. Υπηρέτησε  ως αθλητής και προπονητής τον Αμύντα Αμυνταίου και έθεσε τις βάσεις, ώστε το Αμύνταιο να χαρακτηριστεί «Μητρόπολη της Ελληνικής Χειροσφαίρισης».

Στην αθλητική συνάντηση συμμετείχαν 70 και πλέον μαθήτριες και μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, υπό την καθοδήγηση των προπονητών Παναγιώτη Δημητρίου και Άρτεμις Πιπερίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά γνώρισαν βιωματικά τα βασικά του χάντμπολ και αγωνίστηκαν με πάθος, μαχητικότητα και ενεργητικότητα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και την απονομή μεταλλίων στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες.

Στο τουρνουά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Λιάσης,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου κ. Ευάγγελος Μακρής και οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Χρήστος Θωμαΐδης και Αποστόλης Θεοδώρου, τους οποίους  καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Θεοχαρίδης.

 

Γιώργος Θεοχαρίδης Πρόεδρος Αμύντα Αμυνταίου

Αξιότιμοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγαπητοί γονείς, παιδιά και φίλοι του αθλήματος , εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον Χρήστο Κοτζαμανίδη που τίμησε το Αμύνταιο, ως παίκτης και προπονητής τους Αμύντα Αμυνταίου, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τον τόπο μας, όσο και για το ίδιο το άθλημα που τόσο αγάπησε.

Το έργο του εκλιπόντος, καθώς και όσων έβαλαν έστω και ένα λιθαράκι για να δημιουργηθεί ο ένδοξος Αμύντας, οφείλει να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής και αναγνώρισης. Η παρούσα Διοίκηση δουλεύοντας προς αυτή τη κατεύθυνση υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία εκθετηριακού χώρου, που θα φιλοξενήσει την ιστορία του αθλήματος. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε και ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γι΄ αυτή προσφορά της στο άθλημα. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αμυνταίου που παραχώρησε χώρο, εδώ στο ΔΑΚ Αμυνταίου για τη δημιουργία του εκθετηρίου.

Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω όλους εσάς παιδιά, που δώσατε σήμερα τον καλύτερο σας εαυτό, δείξατε μαχητικότητα και αγωνιστικότατά, καθώς και όλα τα προσόντα να γίνετε εσείς οι αυριανοί πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του αθλήματος.

Ως πρόεδρος του Αμύντα, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και με τους προπονητές, συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο που χαράξαμε, με στόχο να καταστήσουμε τον Αμύντα σύλλογο πρότυπο, αντάξιο των προσδοκιών σας.

Σας ευχαριστώ θερμά!

 

Γιάνης Λιάσης Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας 

Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τόσα πολλά παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και μάλιστα με το χάντμπολ, το άθλημα που αποτελεί παράδοση για τον τόπο μας.

Θερμά συγχαρητήρια πρόεδρε σε σένα, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους προπονητές, γιατί είναι πολύ σημαντικό το έργο το οποίο κάνετε εδώ στο Αμύνταιο, γενέθλιο τόπο του χάντμπολ.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Χρήστου Κοτζαμανίδη, ενός ανθρώπου που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και προσέφερε παρά πολλά τόσο στον τόπο μας, όσο και στο χάντμπολ.

Η δημιουργία του εκθετηρίου με την ιστορική διαδρομή του χάντμπολ στον Δήμο μας είναι η ελάχιστη τιμή προς τον Χρήστο τον Κοτζαμανίδη, αλλά και σε όσους προσέφεραν στο άθλημα μέσω του Αμύντα. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Αμυνταίου γι΄ αυτή τη συνεργασία.

Εύχομαι σε όλα τα τμήματα του Αμύντα Αμυνταίου πολλές επιτυχίες!

Στυλιανός Δεμερτζίδης Αντιδήμαρχος Δήμου Αμυνταίου

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμυνταίου και του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο του συλλόγου και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη όμορφη αθλητική εκδήλωση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού, μέσα από τον οποίο θα ωφεληθούν τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Θέλω να αναφερθώ στον Χρήστο τον Κοτζαμανίδη, τον οποίο γνώριζα ώς καθηγητή στο Γυμνάσιο, ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε πολλά στο χάντμπολ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Πανελλαδικά ανέδειξε το χάντμπολ με την επιστημονική του κατάρτιση και τις προπονητικές του ικανότητες.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις!

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου απέστειλε χαιρετισμό, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αξιότιμες πολιτικές Αρχές του τόπου, αγαπητά παιδιά,  συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην τελετή απονομής μεταλλίων για το τουρνουά χάντμπολ μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων που πραγματοποιείται στη μνήμη του Χρήστου Κοτζαμανίδη.

Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι αναμεσά σας, ωστόσο χαιρετίζω την εκδήλωση και συγχαίρω τον Αμύντα Αμύνταιου για την αυτή την πρωτοβουλία.

Το «Ευ αγωνίζεσθαι»… σημαίνει να έχεις εκπαιδευτεί να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και τους αντιπάλους. Το χρονόμετρο σας μαθαίνει την αξιοκρατία, η σφυρίχτρα του διαιτητή την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί των σπορ τα όρια μας στην κοινωνία. Να πορεύεστε στη ζωή σας έχοντας ως πυξίδα τα ιδανικά που προάγει το Ευ αγωνίζεσθαι!