Ανακοίνωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

Στις 7 Οκτώβρη αναμένεται η  ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την έναρξη της διεξαγωγής της δίκης και 7 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμαν, του Παύλου Φύσσα  αλλά και από την δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όλα αυτά τα χρόνια η Ναζιστική εγκληματική οργάνωση παρέμενε ατιμώρητη και συνέχιζε την δράση της απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες και συνδικαλιστές εργάτες υπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων και των εφοπλιστών.

Το αστικό κράτος έδειξε πολλές φορές απροκάλυπτη ανοχή κάνοντας τα στραβά μάτια σε δεκάδες επιθέσεις, σε λαϊκές αγορές, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συγκαλύπτοντας όλη αυτή την εγκληματική δράση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η μήτρα που γέννησε τον φασισμό είναι ο καπιταλισμός και ότι στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου που βρίσκεται εκεί για να μπει εμπόδιο στις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας.

Γι αυτό δεν έχουμε πολλές αυταπάτες για την καταδίκη τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά δεν εφησυχάζουμε. Το αστικό κράτος έχει δείξει τρομερή ολιγωρία στην εκτέλεση της δίκης , με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Δεν πιστεύουμε λέξη από τις ψεύτικες και υποκριτικές ανακοινώσεις των εκπροσώπων του αστικού κόσμου.   Η μάχη απέναντι στον φασισμό δεν μπορεί να δοθεί χωρίς να πολεμήσουμε αυτό που τον γεννάει, την ανάγκη για καπιταλιστικό κέρδος. Απέναντι στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του εμείς αντιπαραθέτουμε την οργάνωση της εργατικής τάξης, ξέρουμε ότι μόνο η οργανωμένη πάλη μπορεί να σταματήσει την επίθεση που δεχόμαστε και η οποία έχει ενταθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Απαιτούμε την καταδίκη των φασιστών και συνεχίζουμε να παλεύουμε απέναντι στο σύστημα που τους θρέφει.

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΤΕΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ