Ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με την ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών σε κοινόχρηστους χώρους

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών σε  κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικά οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν υλικά κατεδαφίσεων – καθαιρέσεων (μπάζα), σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει υποχρεωτικά να απευθυνθούν σε πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρία διαχείρισης – ανακύκλωσης απορριμμάτων αναλαμβάνοντας και το σχετικό κόστος.

Για τα λοιπά ογκώδη αντικείμενα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να συνεννοηθούν με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμυνταίου (τηλ. 2386023026) ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τζήγα Θωμά (κιν. 6977745872) και ακολούθως να συμμορφωθούν με τις οδηγίες που θα τους δοθούν, έτσι ώστε να γίνει η αποκομιδή τους από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.

Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων, παρακαλώ για την συμμόρφωση όλων μας. Η νομοθεσία αναφορικά με την υποβάθμιση περιβάλλοντος προβλέπει μεγάλα οικονομικά πρόστιμα καθώς και ποινικές ευθύνες για τους παραβάτες.

Τέλος και σε συνέχεια των επιστολών που στάλθηκαν προ μηνός στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, υπενθυμίζουμε σε όλους του συνδημότες μας την υποχρέωση της μη κάλυψης των πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα, σόμπες εξωτερικού χώρου (μανιτάρια), κιβώτια άδειων μπουκαλιών, σκουπιδιών κλπ., έτσι ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των πεζών.

Τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας για μια πιο ανθρώπινη πόλη.