Από την κοινότητα Μελίτης ξεκινούν οι εαρινές εθελοντικές δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Με τίτλο «Συμμετέχουμε και αλλάζουμε τον κόσμο γύρω μας» ξεκινά η δέσμη εθελοντικών δράσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για τη φετινή χρονιά.

Πρώτος σταθμός η κοινότητα Μελίτης, όπου την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από τις 10:00, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν δεντροφυτεύσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων τους.

Η δεντροφύτευση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (21 Μαρτίου).

Μικροί και μεγάλοι, μαθητές και μαθήτριες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από δασολόγους τόσο για τη διαδικασία φύτευσης δέντρων, όσο και για τα πολλαπλά οφέλη της δεντροφύτευσης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου και κατά τις ώρες 09:30 – 13:30 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο ιατρείο της Μελίτης για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί η κοινότητα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, μέλη του Γραφείου Εθελοντισμού θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων σχετικά με τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Μελίτης, τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων (Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) της κοινότητας, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών.

Συνεχίζουμε…

Αλλάζουμε τον κόσμο γύρω μας!

Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!