Αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Φ.Ο.Ο.Φ. (φωτογραφίες & βίντεο)

Αρτοκλασία τελέστηκε σήμεραπαραμονές του Αγίου Δημητρίου ,στο ομώνυμο μικρό εκκλησάκι στην έκταση του Φ.Ο.Ο.Φ. που βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα , προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιείται η τελετή, η οποία αποτελείται από 5 προσφερόμενους  άρτους και άλλα πρόσφορα όπως λειτουργίες, λάδι και κρασί. (Ευλογία Άρτου και Οίνου). Τα ονόματα των εορταζόμενων γράφονται σε χαρτί  από τους παραβρισκόμενους, όπως επίσης και τα ονόματα των μελών κάθε οικογένειας ,διαβάζονται και ευλογούνται επάνω από τους Άρτους από τον Ιερέα  «Υπέρ Υγείας».

Στο τέλος της τελετής της ευλόγησης των Άρτων, μοιράζονται τα πρόσφορα ως αντίδωρα στους εκκλησιαζόμενους επισκέπτες και στην συνέχεια ακολουθεί  κέρασμα στo Τουριστικό Περίπτερο Φ.Ο.Ο.Φ. ΛΥΓΚΙΤΙΣ’’.

Ο Νίκος Ταμουτσέλης δήλωσε:

“Κάθε χρόνο, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, εορτάζουμε και εμείς τα μέλη και οι φίλοι του Φ.Ο.Ο.Φ. τελώντας αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου. Είναι μία πράξη προς αυτούς που έχτισαν το εκκλησάκι.

Κάθε χρόνο καλούμε τον κόσμο για να γιορτάσουμε με λαμπρότητα σ’ ένα όμορφο περιβάλλον συνεχίζοντας αυτήν την πράξη που ξεκίνησαν οι παλαιότεροι και την συμπεριλαμβάνουμε στις γενικές εκδηλώσεις του Φ.Ο.Ο.Φ.

Είναι ένα ανοιχτό εκκλησίασμα και είναι χαρά μας που ο κόσμος ανταποκρίνεται και που συγκεντρώθηκε σήμερα εδώ.

Και του χρόνου με υγεία.”