Γιάννης Ζιώγας: “Πιστεύω ότι θα συμπεριληφθεί το τμήμα ψηφιακών Τεχνών στη σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας”

Ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα καθώς και για τη συνένωση του ΑΕΙ με το ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, η διαβούλευση βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο και υπάρχει ενδιαφέρον το οποίο υποστηρίχθηκε θερμά από την ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου και από το σύνολο των τοπικών παραγόντων με σκοπό να υπάρξει ένα δεύτερο τμήμα στη σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, το «τμήμα ψηφιακών Τεχνών».

Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου τμήματος  διότι θα μπορέσει πλέον να καθιερωθεί  η σχολή, η οποία  γιατί για να υπάρχει πρέπει να συμπεριλάβει και δεύτερο τμήμα.

Το τμήμα Ψηφιακών Τεχνών θα είναι ένα σύγχρονο τμήμα, θα υποστηριχτεί από ένα Ινστιτούτο οπτικοακουστικών Τεχνών και μαζί θα διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική του ακαδημαϊκού εικαστικού πόρου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Τέλος, τόνισε ότι: «Πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν και κτιριακές εγκαταστάσεις και τα τμήματα και το προσωπικό και πλέον στη Φλώρινα θα έχουμε μία πλήρη Σχολή Καλών Τεχνών με δύο τμήματα και ένα Ινστιτούτο και με ολοκληρωμένη κτιριακή υποδομή».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του: