Δήλωση του προέδρου της Τ.Κ. Πισοδερίου για την κατάρρευση και κατολίσθηση του κεντρικού τοιχίου στήριξης

Για την κατάρρευση και κατολίσθηση του κεντρικού τοιχίου στήριξης στην Ε.Ο Φλώρινας – Πισοδερίου – Καστοριάς εντός του οικισμού Πισοδερίου.

Η κατολίσθηση που προκλήθηκε λόγω της καταστροφής τμήματος του τοιχίου στήριξης εντός του οικισμού Πισοδερίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Φαινόμενα διάβρωσης παρατηρούνταν εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη από την 1/9/2020 είχα αποστείλει έγγραφο, συνοδευόμενο από χαρακτηριστικές φωτογραφίες,  προς τον Δήμο Πρεσπών και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προειδοποιώντας για τους σοβαρούς κινδύνους που είχαν δημιουργηθεί,  ζητώντας συγχρόνως  την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Δυστυχώς δεν έλαβαν χώρα οι αναγκαίες εργασίες, με αποτέλεσμα την σημερινή καταστροφή. Πλέον υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος επέκτασης της ζημίας και πολύμηνου αποκλεισμού της κυκλοφορίας, ενόψει μάλιστα της χειμερινής αλλά και χειμερινής τουριστικής περιόδου, με ανυπολόγιστες συνέπειες  για την κοινωνική και οικονομική ζωή όχι μόνο στο Πισοδέρι αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

Ζητώ την λήψη επειγόντων μέτρων για την γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της οδού, την εξασφάλιση εναλλακτικών και ασφαλών οδών διέλευσης για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών.

Θωμάς Β. Μούσιας

Πρόεδρος ΤΚ Πισοδερίου

Δήμου Πρεσπών Φλώρινας