Διευκρινιστική Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για τις εργατικές κατοικίες

Μετά την δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού των κριτηρίων και των προϋποθέσεων παραχώρησης των αδιάθετων ανά την χώρα εργατικών κατοικιών (ΦΕΚ Β 947/11.3.2021), ενημερώνουμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας ότι η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα γίνει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις προθεσμίες και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Η διαδικασία των παραχωρήσεων θα γίνει και για περιπτώσεις εργατικών κατοικιών που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ. με τα Προγράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που ευλόγως υπάρχει στους εργαζόμενους της περιοχής μας, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προσδιορίσει επακριβώς πόσες είναι οι αδιάθετες εργατικές κατοικίες στην Π.Ε. Φλώρινας και σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτές. Οι εργατικές κατοικίες έχουν κατασκευαστεί ή αγοραστεί από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων και σε κάθε περίπτωση δικαιούνται να γνωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ