Δράση ευαισθητοποίησης για την διαφορετικότητα του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης στον ισόγειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας. Οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν μαθητές/τριες και πολίτες και αφού προηγήθηκαν βιωματικές ασκήσεις γνωριμίας και ενεργοποίησης ολοι μαζί συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της ‘Αφίσας της Διαφορετικότητας”. Τη δράση πλαισιώσαν ομάδα μαθητών/τριων από το ΕΠΑΛ Φλώρινας (ειδικότητα βρεφονηπιοκομίας), το Γυμνάσιο Βέυης και το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας.

Μέσα από ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι, όσοι συμμετείχαν ζωγράφισαν μοναδικά πολύχρωμά μινι πορτρέτα πάνω στο χαρτί με οδηγό τα εικαστικά στοιχεία από το στυλ του Πικάσο και ένα ζάρι. Με το ζάρι αναδείχθηκαν τυχαία διάφορα στυλ πορτρέτων, κανένα ίδιο η όμοιο όπως και ο καθένας μας στην καθημερίνότητα του είναι μοναδικός μέσα από τα στοιχεία της διαφορετικότητας του που τον χαρακτηρίζουν.

 Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε πολύ, όπως και τους καθηγητές τους! Σήμερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί καταδείξαμε πως “η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής … καθώς όταν διαφορετικοί άνθρωποι συναντηθούν τότε ανακατεύονται τα χρώματα των ονείρων τους και ανακαλύπτουν ότι καταλήγουν στο ίδιο χρώμα, αυτό της φιλίας…”.