Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στις Πρέσπες

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους των Πρεσπών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου σε συνεργασία του Δήμου Πρεσπών με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι δημότες θα μπορούν να προσέρχονται στον τόπο εξέτασης με το όχημά τους (Drive–through).

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στις δύο Δημοτικές ενότητες του Δήμου μας τις εξής ώρες:

10:00 Κρυσταλλοπηγή (Κοινότητα)

12:00 Λαιμός (Δημαρχείο)

 

Το μόνο που απαιτείται είναι οι πολίτες να έχουν μαζί τους κάποια βασικά στοιχεία, δηλαδή:

1) Ταυτότητα.

2) ΑΜΚΑ.

3) Αριθμό Κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος.

Οι προσερχόμενοι θα χρειαστεί να στείλουν το μήνυμα τύπου 1 στο 13033 για τη νόμιμη μετακίνησή τους, ενώ τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται άμεσα στους πολίτες με μήνυμα στο κινητό τους.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης με δήλωσή του ζήτησε από όλους τους κατοίκους να προσέλθουν για τεστ, ανεξάρτητως του αν έχουν ή όχι σχετικά συμπτώματα ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ακόμα και αν κάποιος δεν μπορέσει να συμμετέχει στην δράση της Πέμπτης, τόνισε ο Δήμαρχος, μπορεί πάντα να κάνει δωρεάν τεστ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα (με ραντεβού). Για λίγο καιρό ακόμα τα βασικά μας μέσα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι οι αποστάσεις, οι μάσκες και τα τεστ. Για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, θέλει προσοχή για λίγους μήνες ακόμα για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!