Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας

Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο, να μπορέσει να καθιερώσει μία μέρα του χρόνου, να είναι γι’ αυτόν ξεχωριστή, λαμπρή κι επίσημη, επειδή γιορτάζει ο Άγιός του. Κι ακόμα πιο σημαντικό, οι άνθρωποί του να κάνουν τη Μέρα αυτή γνωστή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Αυτό πέτυχε να κάνει το παραλήμνιο χωριό Περαία της Έδεσσας, που στέκει σε λόφο και αγναντεύει λίμνη καταγάλανη και χιονισμένα βουνά.

Ο Επιβλητικός ναός του χωριού, των Αγίων Θεοδώρων, δεσπόζει στο κέντρο του και κάθε χρόνο, το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Ορθοδοξίας, συγκεντρώνει πλήθος πιστών. Το προσκύνημα στον “Ιερό Βράχο” και στο αγίασμα που ακολουθεί συμπληρώνει την περιήγηση.

Οι γυναίκες του χωριού, ακούραστες και πρόσχαρες ανταμείβουν τους προσκυνητές με τη γνωστή “Ρεβυθάδα” συμπληρωμένη με τα πλούσια νηστήσιμα συνοδευτικά ΟΛΑ προσφορές των ανθρώπων της Έδεσσας.

Από το πανηγύρι δεν λείπουν η μουσική και οι χοροί, μικρασιάτικοι και ντόπιοι που διασκεδάζουν τον κόσμο. Ανάμεσά τους και φέτος, μέλη του Σύλλογου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας αλλά και φίλες του Συλλόγου, χάρηκαν την ανοιξιάτικη μέρα στο χωριό, παίρνονδας και την χάρη των Αγίων.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο πρόσθεσε καινούριες εικόνες στις Κυρίες.

Τα επιβλιτικά πετρόκτιστα σπίτια, συνταιριασμένα στην αρχιτεκτονική τους, τις εντυπωσίασαν. Όλες μαζί χάρηκαν τη βόλτα τους στους πετροστρωμένους δρόμους και ξεκουράστηκαν στα όμορφα μαγαζιά του χωριού.

Στην επιστροφή τους, ευχαρίστησαν το Σύλλογο και ευχήθηκαν Καλή Σαρακοστή.

Για το Σ.Γ.Π.Φ.

Η Πρόεδρος

Γιασεμή Τάτου Δινάκη