‘Ελα και εσύ! Νέα προσπάθεια του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Φλώρινας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ Ε.Κ.Φ.
ΗΠΕΙΡΟΥ 26, 531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ, 2385046903

Φλώρινα, 19 Φεβρουαρίου 2024

Αγαπητέ/η συνάδελφε, εργαζόμενε/η στον Ιδιωτικό Τομέα,

Το «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Φλώρινας», εκπροσωπεί ιδιωτικούς υπαλλήλους σε όλη τη περιοχή της Φλώρινας, έχει αφετηρία στα βάθη της ιστορίας των συνδικάτων της περιοχής, καθώς ιδρύθηκε το 1970, και αποτελεί μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.

Σκοπός του Σωματείου είναι να συνενώσει στους κόλπους του όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της περιοχής, με στόχο να αναπτύξουν κοινές προσπάθειες και δραστηριότητες για την προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, για την ανάπτυξη συναδελφικού πνεύματος μεταξύ τους, για την αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους στην κοινωνία και την πολιτεία, για την κάθε φορά βελτίωση των όρων εργασίας, για την ανύψωση του επιπέδου ζωής και του επιπέδου μορφώσεως των μελών του.

Η πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου επιδιώκεται:

Με την συνεργασία μεταξύ των μελών και την ανάπτυξη μεταξύ τους πνεύματος επαγγελματικής αλληλοβοήθειας και συνδικαλιστικής συνειδήσεως.
Με την ενημέρωση των μελών για τα προβλήματα του κλάδου και την κοινή προσπάθεια και δραστηριότητα για την επίλυση τους.
Με την αποτελεσματική εκπροσώπηση όλων των ιδιωτικών υπαλλήλων, στις Διοικητικές και Δικαστικές αρχές, στους οργανισμούς, ιδρύματα, επιτροπές, συνέδρια, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, στις σχέσεις με τις κάθε βαθμού εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις.
Με την έκδοση ειδικού ενημερωτικού δελτίου.
Με την παρακολούθηση, τη γνώση και τον έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.
Με την κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Με την οργάνωση ομιλιών, διαλέξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις απόψεις μας. Είναι η εποχή που θα πρέπει να ενωθούμε περισσότερο από ποτέ και να απαντήσουμε από κοινού, στις σύγχρονες απαιτήσεις και προβλήματα που παρουσιάζονται στον εργασιακό μας βίο.

Έτσι λοιπόν, σε ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετάσχεις στην νέα μας προσπάθεια, να γίνεις μέλος στην μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων της περιοχής (η ισχύς εν τη ενώση) και να αποκτήσουμε από κοινού μεγαλύτερη δύναμη. Μια ομάδα χωρίς παρωπίδες, ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές αποχρώσεις και παρεμβάσεις.

Σήμερα η ομάδα μας αριθμεί πάνω από 600 εγγεγραμμένα μέλη εργαζόμενους του σκληρού ιδιωτικού τομέα και ολοένα και μεγαλώνει. Άλλωστε κανείς και ποτέ μόνος του δεν κατάφερε τίποτα. Αντίθετα η ιστορία μας αποδεικνύει πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μπορείς να συμβάλεις και ΕΣΥ στην νέα αυτή προσπάθεια. Να συμμετέχεις ενεργά, να διεκδικήσεις ενεργά! Διότι δεν νοείται εργαζόμενος χωρίς προστασία!

Σε καλούμε λοιπόν να συμμετάσχεις στις εκλογές του Σωματείου που θα διεξαχθούν από τις 29 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2023. Εάν θέλεις να θέσεις υποψηφιότητα στα όργανα του Σωματείου, μπορείς να καλέσεις στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, ώρες 10:00-18:00

Παρασκευή 01 Μαρτίου, Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ώρες 10:00-18:00

Σάββατο 02 Μαρτίου, Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ώρες 10:00-16:00

Επίσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 87 του ν. 4808/2021, θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει νωρίτερα, να μας έχεις κοινοποιήσει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), προκειμένου να σου σταλεί link συμμετοχής στην ψηφοφορία.

(Η ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος, που διασφαλίζει την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω Διαδικτύου.)

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ!

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία είμαστε στη διάθεση σας.

Τηλ. Επικοινωνίας (γραμματεία): 2385046903 (ώρες επικοινωνίας 09:00-14:00)

Με εκτίμηση,

Το απερχόμενο Δ.Σ. του Σωματείου