Ενημέρωση – επιμόρφωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας και ιδιαίτερα τον Αντιπύραρχο, κ. Παπαγεωργίου Σωκράτη , υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Φλώρινας για την άρτια και εμπεριστατωμένη ενημέρωση – ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου μας, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024.

Ο κος Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους μαθητές και καθηγητές για τους τρόπους πυρόσβεσης και εκκένωσης κτιρίου λόγω πυρκαγιάς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης του σχολείου υπό κανονικές συνθήκες αλλά και αυξημένης επικινδυνότητας (φραγή μιας από τις δύο εξόδους του κτιρίου). Στην άσκηση συμμετείχαν οι καθηγητές και οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Φλώρινας, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο.

Τέλος στην αυλή του σχολείου έγινε από τον κ. Παπαγεωργίου επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς και χρήση πυροσβεστήρων. Ακολούθησε πρακτική άσκηση χρήσης πυροσβεστήρα από τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου μας.

Όλη η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, χάρη στην καθοδήγηση του κου Παπαγεωργίου.

Για το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας

Ο Διευθυντής Δρ Δήμος Ίσπυρίδης