Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και απάτης που διαπράχθηκαν στην πόλη της Φλώρινας

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, υποθέσεις παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απάτης, που τελέστηκαν σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 68χρονος κατήγγειλε ότι την 23-03-2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή,  στη συνέχεια με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω διαδικτύου, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking του, ενώ ακολούθως προέβη σε -3- μεταφορές χρηματικών ποσών των -2.980- ευρώ, των -4.480- ευρώ και των -4.480- ευρώ, σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από το τραπεζικό λογαριασμό του 68χρονου συνολικά το χρηματικό ποσό των -11.940- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου ημεδαπού και μίας 25χρονης ημεδαπής, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα ανωτέρω χρηματικά ποσά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, καθώς και απάτη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί  στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.