Επιμόρφωση Διευθυντών/ντριων Σχολικών Μονάδων «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων»

Επιμόρφωση Διευθυντών/ντριων Σχολικών Μονάδων

«Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων»

 

Υλοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ο β΄ κύκλος της Επιμόρφωσης Διευθυντών/ντριων Σχολικών Μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης: «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων», με θέμα: «Διεύθυνση Σχολικής Μονάδας και Διαμόρφωση Σχολικού Κλίματος, με έμφαση στην Διαχείριση Συγκρούσεων».

Η επιμόρφωση οργανώθηκε από το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) Κοζάνης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και σ’ αυτή συμμετείχαν Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Διευθυντής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Κ. Σαββάκης, ο Διευθυντής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Π. Ιωάννου, η Σχολική Σύμβουλος κ. Ο. Μούσιου- Μυλωνά, ενώ τις εργασίες συντόνισε η Υποδιευθύντρια του Π.Ε.Κ. Κοζάνης – Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Κ. Βαϊρινού.

Ο β΄ κύκλος επιμόρφωσης προέκυψε από τις αναδυόμενες ανάγκες και επιθυμίες των συμμετεχόντων/ουσών, όπως εκφράστηκαν στα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν κατά την υλοποίηση του α΄ κύκλου επιμόρφωσης με θέμα: «Διαχείριση ανθρώπινων πόρων στο σχολείο», ο οποίος υλοποιήθηκε τον Γενάρη του 2018 στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Οι δύο κύκλοι επιμόρφωσης διεξήχθησαν δια ζώσης στην Κοζάνη και μέσω τηλεκπαίδευσης στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Ο σχεδιασμός της συνολικής επιμορφωτικής δράσης ήταν απόρροια της έρευνας ανίχνευσης των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία υλοποιήθηκε από το Π.Ε.Κ. Κοζάνης την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Επιμορφωτής ήταν ο Αν. Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και εξειδικευμένος επιστήμονας στο αντικείμενο, κ. Γ. Ιορδανίδης.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Π.Ε.Κ. Κοζάνης θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σ. Μπίρο, στο Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Φλώρινας, στον κ. Π. Πασσιά, στον Διευθυντή του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας κ. Κ. Σεχίδη και στον κ. Γ. Αρβανιτάκη για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η Υποδιευθύντρια του Π.Ε.Κ. Κοζάνης

Κωνσταντία Βαϊρινού

Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής