Ευχαριστήριο προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Ειρηναίο

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίο, για την εξαιρετική πρωτοβουλία του να βραβεύσει τους συνταξιοδοτηθέντες και τις συνταξιοδοτηθείσες εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των σχολικών μονάδων που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ο Σεβασμιότατος κ. Ειρηναίος διοργάνωσε μια πλούσια εορταστική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, με εκλεκτούς ομιλητές, με άριστο συντονισμό και τη Χορωδία των Ιεροψαλτών Φλώρινας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», που στο σύνολό τους δημιούργησαν ένα ευάρεστο κλίμα ψυχικής ευφορίας και ανάτασης σε όλους τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο αυτής της εμπνευσμένης εορτής των εκπαιδευτικών, ο Μητροπολίτης μας επέλεξε να τιμήσει τους 33 συνταξιοδοτηθέντες το έτος 2023 εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις περιοχές της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου, οι οποίοι αφυπηρέτησαν μετά από μια μακροχρόνια ευδόκιμη υπηρεσία, προκειμένου να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την πολύχρονη προσφορά τους στην Εκπαίδευση.

Κατά την τιμητική βράβευση δόθηκε στον καθένα ως ευλογία μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών και μια Ευεργετήρια Επιστολή για την αφοσίωση τους στην εκπαίδευση και την πολυετή διακονία τους στην παιδεία και τη μόρφωση των νέων της πατρίδας μας, με πολλές ευχές ο Θεός να τους χαρίζει υγεία, έτη πολλά και ευλογημένα.

Η εκδήλωση μας επιφύλασσε και μια έκπληξη στο τέλος της, εφόσον ο κ. Ειρηναίος είχε την έμπνευση να τιμήσει προσωπικά τους Διευθυντές των δύο Βαθμίδων, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, που καταδεικνύει, όπως ο ίδιος ανέφερε, την τιμή και την αναγνώριση της προσφοράς όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αγωνίζονται διδάσκοντας καθημερινά στις σχολικές τάξεις, προσφέροντας αξίες και καλλιεργώντας ήθος στη νέα γενιά.

Με τον τρόπο αυτόν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, ενώπιον πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πολιτών αναγνώρισε τη συνεισφορά όλων των εκπαιδευτικών στη δημιουργία μιας κοινωνίας που προοδεύει, εξελίσσεται και ανθεί. Και μάλιστα, διευκρίνισε ότι επιθυμεί η εκδήλωση αυτή να είναι ένας θεσμός διαρκείας, στο πλαίσιο του οποίου θα ισχυροποιούμε τους δεσμούς αγάπης και εκτίμησης που ενώνουν την κοινωνία με την Εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η αναγνώριση της προσφοράς αποτελεί μια μέγιστη τιμή, που ικανοποιεί βαθιά και ουσιαστικά τον κάθε άνθρωπο. Ιδιαίτερα, για εμάς τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκοντας τις νέες γενιές επί δεκαετίες, υποστηρίζουμε τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της αγάπης, δηλαδή την πεμπτουσία της Ορθοδοξίας μας, και μέσα σε συνθήκες μιας πολυδιάστατης ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης, αγωνιζόμαστε να καταστήσουμε το Σχολείο μας απάνεμο λιμάνι για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αυτή η αναγνώριση είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Για όλους αυτούς τους λόγους ευχαριστούμε κι εμείς από καρδιάς των Σεβασμιότατο, κ. Ειρηναίο, γιατί δείχνει έμπρακτα από τις πρώτες ημέρες της ενθρόνισής του στην Φλώρινας την αγάπη και τον σεβασμό του στην Εκπαίδευση, στην εκπαιδευτική κοινότητα και, κυρίως, στους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής μας και ευελπιστούμε ότι η γόνιμη και καρποφόρα συνεργασία μας θα αξιοποιηθεί στο μέλλον και με άλλες παρόμοιες δραστηριότητες προς όφελος των παιδιών μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εκπαίδευσης.

Τον ευχαριστούμε διπλά, γιατί οι ατομικές πινελιές της προσωπικής δράσης του, ο νηφάλιος και μεστός αξιών λόγος του, οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες του μπορούν να γίνουν το παράδειγμα, το κίνητρο και η έμπνευση για όλους και όλες μας και του ανταποδίδουμε ατόφια την αγάπη και την εκτίμηση που πρώτος ο ίδιος εκπέμπει από την αρχή σε όλους μας.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 

Ο Αναπλ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

 

Ζαχαρίας Τόνας