Ευχαριστήριο του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Τα μέλη του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους ιατρούς κ. Δημάκη Κωνσταντίνο, διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας και κ. Σταυρίδη Ηλία, Παθολόγο, για την εκμάθηση εφαρμογής βασικής υποστήριξης ζωής (BLS) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).

Ο Όμιλος συνεχίζει τη λειτουργία του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδεύοντας μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και στην παροχή πρώτων βοηθειών. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μελών του ομίλου στο φυσικό φαινόμενο του σεισμού και έχοντας την πρόσφατη εμπειρία ισχυρών σεισμικών δονήσεων στην πόλη μας, κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών. Για τον σκοπό αυτό κλήθηκαν ο κ. Δημάκης και ο κ. Σταυρίδης για να συνδράμουν στην εκπαίδευση των παιδιών σε μεθόδους Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Με τη χρήση προπλάσματος και εκπαιδευτικού απινιδωτή που διαθέτει το σχολείο μας, οι μαθητές, με την καθοδήγηση των ιατρών, επιδόθηκαν σε βιωματική εφαρμογή μεθόδων ανάνηψης.

Η παρουσία των ιατρών έδωσε ρεαλιστική μορφή στο σενάριο ανάνηψης θύματος καρδιακής ανακοπής και ενθουσίασε τα μέλη του ομίλου.

Ο Διευθυντής                                                                                  Η Υπεύθυνη του Ομίλου

Σεχίδης  Κώστας                                                                            Μπλούχου  Στεφανία