Η ομάδα της αγκαλιάς

Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη, γέλιο, τραγούδι και χορό, αλλά και δράση. Αυτή είναι η δική μας ομάδα. Η παρέα που ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Κάθε «αδύνατο μπορώ» που γίνετε «τα κατάφερα». «Μαζί τα καταφέραμε».  Μια μέρα λοιπόν, δεχτήκαμε μια πρόταση. Να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας, τα παιδιά με Αναπηρία, σε μια παρέα κυριών και κύριων, να τα φυλάξουν για κάποιο χρόνο και να τους προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην αρχή ήμασταν διστακτικοί, γιατί απλά δε πιστεύαμε στο ότι αυτό είναι εφικτό. Γιατί  ξέραμε ότι η προσφορά αυτή είναι αποκλειστικότητα  των γονέων. Και “ΝΑ”,  που οι  στιγμές αυτές, στιγμές χαράς με γλυκιά σοκολάτα και γλυκό, δροσερό χυμό, παιχνίδι με χορό και τραγούδι έγιναν η επιθυμία και η αναζήτηση των παιδιών. Να πάνε στο καφέ της όμορφης πόλης μας και όχι μόνο. Βόλτες στα όμορφα χωριά μας και στην ωραία Πρέσπα. Να πιούν και να συζητήσουν. Να γνωρίσουν παρέες. Όπως όλοι και όλες μας.   Στιγμές γεμάτες δράση περιβαλλοντικού, κοινωνικού, ψυχαγωγικού και θρησκευτικού  χαρακτήρα. Η ομάδα όμως αυτή πέταξε και πιο πέρα από τη Φλώρινα. Με δράσεις,  εκδρομές, μουσεία και θάλασσα. Καφέ στο Θερμαικό  πειρατικό πλοίο  με θέα το Πύργο το Λευκό. Μπάνιο καλοκαιρινό και παραλία στην όμορφη Πιερία. Πρωτόγνωρο  για κάποια παιδιά που δε γνώριζαν καθόλου τη θάλασσα. Τα πέτρινα ιερά βράχια των Μετεώρων τους εντυπωσίασαν στο πηγαιμό για το «Μήλο των Ξωτικών»,μα και το ωραίο παγωτό στην Γιαννιώτικη Παμφώτιδα.

Όλα αυτά, η  ομάδα της αγκαλιάς, αυτή που αγκάλιασε τα παιδιά μας. Για να οδηγήσει τα παιδιά και πιο πέρα από τα καθιερωμένα προγράμματα τους. Και πέρα από την οικία τους. Δίνοντας στους γονείς και αδέρφια των παιδιών με αναπηρία να νιώσουν  κάποιες στιγμές ξεκούρασης από την καθημερινή φροντίδα που απαιτεί η αναπηρία. Αλλά και ικανοποίηση για την αποδοχή. Είναι οι δικοί μας προσωπικοί όχι, βοηθοί, αλλά οι δικοί μας  φίλοι και φίλες οικογενειακοί. Είναι οι δικοί μας Φλωρινιώτες  και Φλωρινιώτισσες,  φίλοι των παιδιών μας ,  προσφέροντας στιγμές από το δικό τους πολύτιμο χρόνο, που αφιέρωσαν αμέτρητα Σάββατα και Κυριακές εδώ και 5 χρόνια και καλούν τα παιδιά μας  να συμμετάσχουν με τα δικά τους εγώ θέλω και μπορώ στη κοινωνία. Μα και μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, την οποία δυσκολεύτηκαν πολύ περισσότερο να διαχειριστούν  τα παιδιά μας, η παρέα της αγκαλιάς είχε ανοίξει  τηλε-μονοπάτια επικοινωνίας με μια οθόνη και το ακουστικό στο χέρι.  Με τη λήξη δε της πανδημίας, η επανένωσή της ομάδας ήταν μια ζωγραφιά στο πρόσωπο τους.

Όπως όλοι έτσι και τα παιδιά με Αναπηρία μπορούν να χαμογελούν, αρκεί να σεβαστεί ο καθένας, το δικαίωμα  τους σε μια αξιοπρεπή ζωή σε όλες της εκφάνσεις της και να τα αποδεχτεί όπως είναι. Κάποια από αυτά πέταξαν ψηλά με τους    αγγέλους…..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην εθελοντική ομάδα της αγκαλιάς που είναι χρωματισμένη από αγάπη, σεβασμό και ανιδιοτελή προσφορά και ακούει στο όνομα Ζωή, Ελένη, Τασούλα, Μάρω, Δέσποινα, Σοφία, Πόλυ, Παύλος, Ευγενία, Μαρία , Μυρτώ, Σόφη, Αννα, Βέτα, Βούλα, Δέσποινα, Κατερίνα, Μακρίνα, Ρένα, Σόφια, Αγάπη, Αθηνά, Δημήτρης, Ελένη, Καίτη, Μάγδα, Αθηνούλα, Μαίρη, Ελένη, Ζαχαρούλα………

 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και τα παιδιά μας…..

Και σε αυτά που είναι άγγελοι ψηλά στον ουρανό καλή αντάμωση…….

Εμείς οι γονείς τα καμαρώνουμε……..

Ας τα απολαύσουμε λοιπόν.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου και οι γονείς των παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία.