Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου

Η Φλώρινα υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι τον νέο της Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο, με κάθε λαμπρότητα και τιμές.

Η υποδοχή έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης από τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, τον δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, τον βουλευτή κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Βόσδου.

Ο κ. Δαβίδ παρέδωσε την ποιμαντική ράβδο στον κ. Ειρηναίο και ακολούθως ο δήμαρχος κ. Γιαννάκης τον προσφώνησε εκ μέρους όλων των δημοτών και του επέδωσε αναμνηστικό δώρο. Ακολούθησε η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν όλοι προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα και ακολούθησε η τελετή της ενθρόνισης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προσφώνηση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Βόσδου και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον ενθρονιστήριο λόγο του νέου Μητροπολίτη κ. Ειρηναίου.