Κάλεσμα για αποχή από τον Σύλλογο Λογιστών Φλώρινας

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  

Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  Στα πλαίσια υποστήριξης των παράλληλων κινητοποιήσεων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α (Λογιστών Αττικής), αλλά και των επικείμενων δραστηριοποιήσεων και των υπολοίπων συλλόγων λογιστών-φοροτεχνικών της Χώρας,

καλούμε τους συναδέλφους  να απέχουν από κάθε είδους υποβολή την Πέμπτη 9/6/2022  και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας,  αντιδρώντας και στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση  για την προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας.

Εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές φοροτεχνικοί  έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν αντέχουμε όμως άλλο, στηρίξαμε την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο το δύσκολο διάστημα της κρίσης αλλά και  της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να εργαστούμε ακόμα και χωρίς να μας χορηγηθούν υγιειονομικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ.

Η ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται από τις κυβερνήσεις  περνάει πάνω από τις πλάτες μας. Οι δεκάδες  φόροι, που ήρθαν για να μείνουν, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, η ζωή κόλαση που βιώνουμε. Όλα τα τελευταία  χρόνια, είτε στο όνομα της κρίσης, είτε στο όνομα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις καλούμαστε να κάνουμε αρκετή   υπομονή και πολλές ακόμα θυσίες.

Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των my data, συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά  προβλήματα και αστοχίες.

Μας βάλανε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, να ανακαλύπτουμε email σε ανθρώπους 80 και 90 ετών, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς, και με ένα σωρό ακόμα προβλήματα.

Στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας, επαγγελματική ασθένεια, MyDATA, τις εκατοντάδες  Κ.Υ.Α, τις απανωτές πλατφόρμες συχνά μη λειτουργικές και άλλα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε, οι πλειοψηφίες του κλάδου μας  δεν ερωτήθηκαν ποτέ, δεν λαμβάνονται υπόψιν  και είναι απούσες από όλα αυτά που συμβαίνουν για εμάς, χωρίς εμάς.

 

ΑΜΕΣΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

  • Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος
    2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την
    εφαρμογή  της  ηλεκτρονική τιμολόγησης.
  • Παράταση στην υποβολή των εσόδων my data  για το 2021 έως  31/12/2022
  • Καμιά  επιβολή   προστίμου για αποκλίσεις η  τυπικές παραβάσεις   στην υποβολή των  my data
  • Παράταση της υποβολής  δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022
  • Καθιέρωση- θεσμοθέτηση  της άδειας ασθένειας  του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας
  • Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδο   αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.