Κήρυξη αποχής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Κήρυξη αποχής – Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5-12-20203

Φλώρινα, 1 Δεκεμβρίου   2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του,  την Παρασκευή  01-12-2023, αποφάσισε τα παρακάτω:

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες. Την ίδια ώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα». Οι προσχηματικές «σημειακές» αλλαγές δεν μεταβάλλουν την ουσία των ρυθμίσεων και δεν αποτελούν αντικείμενο διαλόγου.

Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ειδικά οι δικηγόροι φορολογούνται ήδη «στην πηγή» μέσω του τριπλότυπου, που εκδίδεται και αποτελεί προϋπόθεση για την παράσταση σε Δικαστήρια και Διοικητικές Επιτροπές.

Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση. Οι Δικηγόροι και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν οποιοδήποτε αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου αλλά καταβάλλουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας και ένα συντριπτικό χτύπημα για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που οδηγεί σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους.

Το Δ.Σ  αποφασίζει, σύμφωνα και με την απόφαση της ΓΣ,  ομόφωνα  την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντα τους από την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου   μέχρι και την Δευτέρα,  11 Δεκεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενο για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του,

Απαιτούμε

  • Την άμεση, χωρίς όρους, απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
  • Την θέσπιση αφορολογήτου ορίου.
  • Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
  • Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.
  • Τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται. Την ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας
  • Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου.
  • Την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχει και καλεί τα μέλη του, τους συλλόγους  ελευθέρων επαγγελματιών καθώς και τον κάθε πολίτη και εργαζόμενο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν οι  Φορείς Αυτοαπασχολούμενων της Φλώρινας, ενάντια στα εξοντωτικά νέα φορολογικά μέτρα,  την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00, στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Για το ΔΣ  του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Στ Καραντζίδης                    Ιωάννης Γεω. Ιωαννίδης