Κήρυξη αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Φλώρινα, 9 Νοεμβρίου  2023

Η Γενική Συνέλευση των μελών  του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη, 9-11-2023, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών, την ίδια ώρα που οι προκλητικές φοροαπαλλαγές βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα».

Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ειδικά οι δικηγόροι φορολογούνται ήδη «στην πηγή» μέσω του τριπλότυπου, που εκδίδεται και αποτελεί προϋπόθεση για την παράσταση σε Δικαστήρια και Διοικητικές Επιτροπές.

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας και ένα συντριπτικό χτύπημα για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που οδηγεί σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους.

Η Γ.Σ αποφασίζει την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντα τους από την Δευτέρα 13 μέχρι και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενη για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του.

Απαιτούμε

  • Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση.
  • Την θέσπιση αφορολογήτου ορίου.
  • Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.
  • Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
  • Τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται.
  • Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου.

Για την Γ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Στ Καραντζίδης                    Ιωάννη Γεω. Ιωαννίδης