Κλιμάκιο της ΕΤΕ ΔΕΗ στη Φλώρινα: Στόχος μας είναι ο νόμος να μείνει στα χαρτιά

Στη Φλώρινα βρέθηκε κλιμάκιο της ΕΤΕ ΔΕΗ για να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και να διαβεβαιώσει ότι στόχος του είναι το σχέδιο νόμου για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ να μείνει στα χαρτιά.

Ο κ. Μανιάτης Κωνσταντίνος, Πρόδερος ΕΤΕ ΔΕΗ, είπε:

Η ΕΤΕ ΔΕΗ βρέθηκε σήμερα στη Φλώρινα, είναι μία υπόσχεση που είχε δώσει στην προηγούμενη συνάντηση, πριν από περίπου ένα μήνα, στα ερωτήματα που είχαν μπει από τους συναδέλφους μας από τον ΑΗΣ Μελίτης σε σχέση με το καινούργιο νόμο για το θέμα των δύο θυγατρικών που  θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των μονάδων.

H ΕΤΕ ΔΕΗ έχει βάλει στόχο ο νόμος αυτός να μείνει στα χαρτιά, να μην προχωρήσει γιατί θεωρούμε ότι στη χώρα μας έχουμε το λιγνίτη  και βγαίνει στη Φλώρινα, στην Κοζάνη και στη Μεγαλόπολη. Έδωσε στη χώρα την ανάπτυξη μέσα από την ενέργεια και σήμερα προσπαθούν οι ξένοι να το κλέψουν  και να ελεγχόμαστε ενεργειακά. Βλέπουμε τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τις υπόλοιπες χώρες και τα σύννεφα πολέμου που έχουμε από πάνω μας αλλά αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε για να έχουμε την ενεργειακή ασφάλεια κάποιοι προσπαθούν να μας το κλέψουν μέσα από διάφορους νόμους που μας πιέζουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΤΕ ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αφήσει αυτό το νόμο στα χαρτιά και νομικά, να στηρίξει όλους τους συναδέλφους και να μη χαθεί αυτή η επιχείρηση η οποία είναι επιχείρηση του ελληνικού λαού που δίνει φθηνό ρεύμα για όλους τους Έλληνες. Αυτή η επιχείρηση έδωσε την ανάπτυξη και ρεύμα μέχρι και στο τελευταίο σπίτι και στο πιο φτωχό. Αυτή είναι η επιχείρηση που θέλουν να διαλύσουν, να τη χρεοκοπήσουν, να την ξεκοκαλίσουν και να μείνει ένα ερείπιο.

Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, όπως είχαμε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και σήμερα, όπως κάναμε στη μικρή ΔΕΗ θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μαζί με την ομοσπονδία και με τα υπόλοιπα σωματεία ώστε αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική, και ήρθαμε σήμερα να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και να τους δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους για το κάθε τι εργασιακό, για αυτό που συμβαίνει στο νομό, ήταν και ο Νομικός μας σύμβουλος που απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και σε αυτή την προσπάθεια θα αγωνιστούμε στο να έχουμε ενωμένους τους συναδέλφους μας και να υπάρχει δυνατή ΔΕΗ και μεγάλη για να μπορεί να στηρίξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μανιάτη Κωνσταντίνου και του κ. Κουνούκλα Στέφανου Προέδρου και Γ. Γραμματέα αντίστοιχα ΕΤΕ ΔΕΗ: