Λαμπρή τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Αποχαιρετισμός στις δυσκολίες αλλά και στις συγκινήσεις και στη μαγεία της σχολικής ζωής σήμανε για τους φετινούς αποφοίτους της Γ΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, με μια λαμπρή τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.

Ήταν μια γιορτή γεμάτη αναμνήσεις, ευχές, μουσική, στιγμιότυπα από τη μαθητική ζωή και συγκινητικές ομιλίες και συζητήσεις. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου σε μια εξαιρετική μέρα πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Στην ομιλία του, ο επί 6ετία Διευθυντής του Σχολείου Ευάγγελος Καπαρός – Τσάπος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια με τις πράξεις και την επιμονή του κατάφερε να αναδείξει και να αναβαθμίσει το σχολείο, συγκινημένος  αποχαιρέτησε με τις πιο εγκάρδιες ευχές τους μαθητές, ευχόμενος να επιτύχουν στη ζωή τους, αυτό που πραγματικά επιθυμούν, να είναι ευτυχισμένοι, να δουν τους κόπους της σχολικής τους πορείας να ανταμείβονται, να υλοποιήσουν τους στόχους τους και να είναι πάντοτε γεροί, δυνατοί και χαμογελαστοί, όπως άλλωστε ταιριάζει σε νέους ανθρώπους. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση και την άψογη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αναστάσιος Τσορλίνης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:  «Περάσαμε μια χρονιά δύσκολη, που έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα σε μια νέα πραγματικότητα , μετά από δυο χρόνια απραγίας , και ο καθένας βάζοντας το λιθαράκι του να λειτουργήσει η εκπαιδευτική κοινότητα όσο γινόταν καλύτερα . Και πιστεύω ότι με χαμόγελο και θέληση και όχι με μαγικό ραβδί, τα καταφέραμε μέσα από πολλές δυσκολίες. Είχαμε μια άψογη συνεργασία με τον αποχωρώντα Διευθυντή κ. Ευάγγελο Καπαρό, τους εκπαιδευτικούς και με το Δεκαπενταμελές Μαθητικό συμβούλιο .

Θέλω να πω ότι ένα ταξίδι τελειώνει και ένα άλλο ξεκινά! Εύχομαι ότι καλύτερο για το κάθε ένα παιδί ξεχωριστά! Είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε πράξη το μήνυμα Never give upπου χαράξαμε στα αναμνηστικά μπρελόκ που θα σας προσφέρουμε» 

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, παρέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον αποχωρώντα Διευθυντή για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια προς του μαθητές του σχολείου, ως επίσης και αναμνηστική τιμητική πλακέτα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την αποφοίτηση, αλλά και βίντεο από την πενθήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε η απονομή  των «Αναμνηστικών αποφοίτησης» και δη Επαίνου Αποφοίτησης, μεταλλικού μπρελόκ με χαραγμένη και την ημερομηνία συνάντησης (reunion) και ενός καπέλου σε όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Επίσης τιμήθηκαν επιτυχόντες στα ΑΕΙ των δύο προηγούμενων σχολικών περιόδων με σειρά βιβλίων που προσφέρθηκαν από εκδοτικό οίκο.

Η τελετή έκλεισε με μουσική και χαμόγελα στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε και με την καθιερωμένη ομαδική φωτογράφιση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Ευχόμαστε στους Απόφοιτους να έχουν υγεία και να συνεχίσουν με πάθος και αγάπη να αγωνίζονται για τους στόχους και τα όνειρά τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστάσιος Τσορλίνης            Αικατερίνη Μαρίνη