Λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζων παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου (φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν την Πέμπτη  26 Αυγούστου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζων παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας.

Στις 19:00 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν οι φανουρόπιτες, τοποθετημένες στα τραπέζια της αυλής του Αγ. Γεωργίου, που ετοίμασαν οι νοικοκυρές και προσέφεραν στους παρευρισκόμενους.

Φέτος, λόγω πανδημίας και για την αποφυγή συνωστισμού  οι φανουρόπιτες θα ευλογούνται καθημερινά έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των πανηγυρικών ακολουθιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ώρα 07:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες. Εφόσον θα υπάρξει μεγάλος αριθμός φανουρόπιτων μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα ευλογηθούν όπως και το Εσπέρας της Πέμπτης.

Ώρα 19:00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός, παράκλησις του Αγίου και ευλογία των φανουρόπιτων στο χώρο του παρεκκλησίου του Αγ. Φανουρίου.

Σάββατον 28 Αυγούστου 2021

Ώρα 07:30 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσιον και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 (εις τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου)

Ώρα 07:30 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες

Ώρα 19:00 μ.μ. Εσπερινός, παράκλησις του Αγίου και ευλογία των φανουρόπιτων στο χώρο του παρεκκλησίου του Αγ. Φανουρίου.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Οι ευλαβείς προσκυνητές παρακαλούνται δια την αποφυγή του συνωστισμού να φέρνουν τις φανουρόπιτες όχι όλοι μαζί, αλλά σταδιακά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ΤΗΡΟΎΝΤΕΣ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ COVID 19