Μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφία σε Τζαμί

Το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου της απόφασης του ΣτΕ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Η Αγία Σοφία ήταν για αιώνες ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης Χριστιανικός ναός και σύμβολο για όλους τους χριστιανούς.

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου να λειτουργήσει την Αγία Σοφία ως Τζαμί και μάλιστα η πρώτη προσευχή να γίνει στις 24 Ιουλίου, ημέρα υπογραφής της συνθήκης της Λωζάννης αποδεικνύει ότι η Τουρκία συνεχίζει να δρα ως κράτος «Τρομοκράτης» και αποτελεί πόλο αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέτοιες ενέργειες μας γυρίζουν αιώνες πίσω και αποτελούν ύβρη για όλους τους χριστιανούς και όλη την ανθρωπότητα.

Αποτελεί ένα πλήγμα στις πανανθρώπινες αξίες και στον πολιτισμό. Ζητάμε και στηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στο ισχυρό μήνυμα που στέλνει και σε μια σειρά μέτρων και αντιδράσεων που έχει προγραμματίσει και επιβάλλονται από την σοβαρότητα των καταστάσεων.

Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να πάψει να στρουθοκαμηλίζει λόγω οικονομικών συμφερόντων και να ορθώσει ανάχωμα στις πειρατικές και ρατσιστικές ενέργειες της Τουρκίας.

Αυτή την ώρα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά στις ύβρεις και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Το Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχη Φλώρινας.