Νέος Καύκασος (ο κόμβος και η αγέλη)

-Με τον κόμβο Νέου Καυκάσου Φλώρινας έχω ασχοληθεί αρκετές φορές και θα συνεχίσω να ασχολούμαι μέχρι να διορθωθούν τουλάχιστον οι εξόφθαλμες αστοχίες, γιατί η όλη κατασκευή είναι λάθος!… πάνω σε στροφή εθνικού δρόμου δεν γίνεται ποτέ κόμβος.

-Από την νότια πλευρά (φώτο Α) ο οδηγός που μπαίνει από την Ε.Ο3 στον επαρχιακό δρόμο Νέου Καυκάσου συναντά ένα STOP από την αριστερή πλευρά αντί της δεξιάς που είναι το σωστό, αν ήταν στην Αγγλία που οδηγούν «ανάποδα» τότε ναι! θα ήταν η πινακίδα εκεί που πρέπει.

-Από την ανατολική ο διερχόμενος οδηγός που κατευθύνεται στον κόμβο σήμερα δεν βλέπει καμία σήμανση (φώτο Β1), έχει πέσει εδώ και δυο χρόνια και όλος περιέργως πρόσφατα εξαφανίστηκε ο δοκός με τις σημάνσεις, στην (φώτο Β2) φαίνεται πως ήταν και πως θα έπρεπε να είναι μέχρι σήμερα.

-Αν αφήσουμε τον κόμβο και μπούμε στην Τ.Κ Νέου Καυκάσου στην είσοδο (φώτο Γ1, Γ2) θα δούμε μια αγέλη σκύλων που άλλοτε πολλαπλασιάζεται σε δεκαπέντε και είκοσι και άλλοτε περιορίζεται σε πέντε ή δέκα. Αυτή η αγέλη είναι «πληγή» για τουλάχιστον  μια δεκαετία, σε αυτή την είσοδο έγιναν αρκετά τροχαία ευτυχώς με υλικές ζημίες μόνο.

-Αυτή η αγέλη πολύ συχνά μπαίνει και στο χωρίο όπου εισβάλλει σε κοτέτσια και στάβλους, τρώνε ότι βρίσκουν προκαλώντας ζημίες (πρόσφατα έφαγαν πενήντα περίπου κοτόπουλα του κ. Α. Σ.), ακόμα περισσότερο αυτοί οι σκύλοι γίνονται επικίνδυνοι για μικρά παιδία περιπατητές και ποδηλάτες.

-Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ τα μάτια του δημοσιογράφου βλέπουν τα κακός κείμενα τα μάτια του αστυφύλακα τα αγνοούν και το λέω αυτό διότι από τα προαναφερόμενα σημεία καθημερινά περνάν δεκάδες αστυνομικοί με προορισμό το τμήμα συνοριακής φύλαξης Κάτω Κλεινών, κανείς δεν έθεσε το πρόβλημα στην αρμόδια αρχή για την προστασία του πολίτη και την τιμή της υπηρεσίας του.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης