Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πρεσπών

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Πρεσπών.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαιμού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρεσπών  Αρχιμ. Ιωαννίκιο Αθανασιάδη. Στη συνέχεια τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, στον χώρο του Ηρώου της πλατείας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν: ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πρεσπών Φώτης Γ. Νόνας,  ο Αντιδήμαρχος Κ. Μανούρης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Λαιμού Ευάγγελος Παπαναούμ καθώς και ο Υπδ/κτης Αστυνομικού τμήματος Αγ. Γερμανού.

Έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθησε ομιλία  μαθήτριας του Γυμνασίου –  Λυκείου Λαιμού Πρεσπών για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ενώ ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης απένειμε επαίνους και αριστεία σε μαθητές που αρίστευσαν.