Πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Με μικρές εντάσεις  πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, την Κυριακή 21 Απριλίου,  με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης: Την Αποδοχή της αίτησης παραίτησης του κ. Πέτρου Σερίδη, Δημοτικού Συμβούλου, από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και την Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Κατά την εξέλιξη του πρώτου θέματος ο κ. Σερίδης ζήτησε το λόγο, ισχυριζόμενος πως δεν έχει βάλει υπογραφή στην παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και πως αυτή είναι πλαστή, αλλά και πως έχει καταθέσει ήδη αγωγή για το θέμα, όμως δεν του δόθηκε καθώς αυτό προβλέπεται από τον νόμο.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαρδάκας ζήτησε να γίνει δεκτή η τοποθέτηση του κ. Σερίδη αλλιώς θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση και μαζί του συμφώνησε και  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης . Στην αρνητική απάντηση του κ. Γιώργου Απιδόπουλου αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και ο κ. Μπαρδάκας.

Στη συνέχεια και αφού κανένας δεν καταψήφισε το θέμα, έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Σερίδη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά με τρεις ψηφοφορίες και την ανάδειξη του κ. Δημήτρη Θεοφανίδη ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.