Προσφορά ψαριών για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Σε μια σημαντική προσφορά προς την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, για την ενίσχυση των ημερήσιων συσσιτίων της, προχώρησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης.

Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής ποσότητα φρέσκων ψαριών από τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού κ. Γιάννη Μίσκα, την οποία παρέλαβε ο Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος.

Ο Σεβασμιώτατος, σε δήλωση του, ανέφερε: «Έχουμε τη χαρά σήμερα να παραλαμβάνουμε, μέσα από προσπάθεια και ευθύνη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρου Κελέτση, ο οποίος είναι βουλευτής Έβρου και Αλεξανδρουπολίτης, άνθρωπος καλλιεργημένος, οικογενειάρχης, ικανός και χριστιανός, ποσότητα φρέσκων ψαριών, τα οποία θα ενισχύσουν την καθημερινή σίτιση 180 Φλωρινιωτών, 180 ενδεών ανθρώπων, όπου τα έχουν ανάγκη. Το συσσίτιο της Μητροπόλεώς μας είναι καθημερινό, βοηθά ανθρώπους μέσα από τα φιλόπτωχα ταμεία και τους ιερείς που έχουν οικονομικές δυσκολίες και όταν και εμείς βλέπουμε και στηριζόμαστε από την Πολιτεία μας, τότε το έργο μας γίνεται καλύτερο, αλλά και η διάθεσή μας και η ελπίδα μας γίνεται και η ίδια μεγαλύτερη. Ο κ. Υφυπουργός έχει διευθυντή στο γραφείο του έναν δικό μας άνθρωπο, τον κ. Μίσκα, ο οποίος και εκείνος «βάζει το χεράκι του» για την περιοχή του, καταλαβαίνουμε τη συμπόρευση του και τη σύμπνοιά του με τα προβλήματα της περιοχής μας και έτσι μόνο θα τα λύσουμε, όταν ο ένας, έστω και μέσα από τη θεσμική θέση που έχει, βοηθάει τον άλλον. Ευχαριστούμε λοιπόν κ. Μίσκα τον Υφυπουργό μας τον κ. Κελέτση για την προσπάθεια και την ενίσχυση στην τοπική μας εκκλησία, που στην ουσία απευθύνεται στην τοπική μας κοινωνία, γιατί η εκκλησία είναι η κοινωνία και παρακαλώ να μεταφέρετε στον κ. Υφυπουργό, στον αγαπητό κ. Κελέτση τις ευχαριστίες μας, την ευγνωμοσύνη μας και τις πολλές ευχές μας για να έχει δύναμη στον πολύ δύσκολο αγώνα του».

Από την πλευρά του ο κ. Μίσκας δήλωσε: «Σεβασμιότατε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι γνωστή η κοινωνική ευαισθησία και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα του Υφυπουργού μας κ. Κελέτση που είναι αρμόδιος για την αλιεία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία της πατρίδας μας και στα πλαίσια αυτής της κοινωνικής φροντίδας φρόντισε ώστε να έχει η πόλη μας, η περιοχή μας, η Μητρόπολη μας, αυτή την ποσότητα ψαριών ώστε να βοηθηθούν έμμεσα, μέσω ημών, οι συμπατριώτες μας οι οποίοι το έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστούμε για όλα και να ξέρετε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας και ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε. Σας μεταφέρω και εγώ τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του κ. Κελέτση και να ξέρετε ότι στα πάντα θα είμαστε δίπλα σας».